GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, Tatlıcak Beldesi sakinleri, yerleşim biriminin yakınından geçen Nizip Çayı'na atık su karıştığı iddiasıyla 'Zehir İçiyoruz' adlı broşür dağıtarak, seslerini duyurmaya çalıştı.
Nizip'in Tatlıcak Beldesi sakinleri, Nizip Çayı'na atık su karıştığını ve bu nedenle yörede hastalıkların arttığını iddia ederek, 'Zehir İçiyoruz' başlıklı 5 bin broşür bastı. Basılan broşürleri halka dağıtan Tatlıcaklılar, yetkililerden yardım istedi. Nizip Çayı'na 15 yıldan bu yana fabrikalardan bırakılan atık suların karıştığını belirten, Tatlıcaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sözcüsü İbrahim Halil Küçük, şunları söyledi:
"Daha önce konuyla ilgili yapmış olduğumuz birçok girişim sonuç vermedi. Bizler belde sakinleri hem de sivil toplum örgütü temsilcilerinin de desteğiyle konuyu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza bildirmek ve sesimizi duyurmak için böyle bir çalışma yaptık. Çünkü bundan sonra yapacak bir şeyimiz yok. Elimizden bir şey gelmediği gibi her geçen gün Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen ve Nizip Çayı’na karışan atıklar nedeniyle köylerimizdeki tarla ve ağaçlar kuruyor. Su sağlığımızı tehdit ediyor. Bu nedenle yetkililerden yardım istiyoruz."