KIRIKKALE'nin Balışeyh İlçesi'ne bağlı Battalobası, Hıdırşeyh ve Dikmen Köyü'nde 'Nitelikli çoban yetiştirmek' amacıyla düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi'nde başarılı olan 123 kişiye törenle sertifikaları verildi.
Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş törenin açılışında yaptığı konuşmada, "Bu eğitimlerde yetiştiricilerimize hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve sağlıklı süt elde edilmesi, damızlık hayvan seçebilme gibi konularda 120 saat eğitim verildi. İl genelinde açılan bu kurslarla yaklaşık 400 yetiştirici eğitim aldı. Başarılı olanlara sertifikalarının teslim ediyoruz" dedi.
ÇOBANLIK CAZİP HALE GELECEK
Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde düzenledikleri bu eğitimleri çok faydalı bulduklarını söyledi. Ulusoy, bakanlıkça sürü yöneticisi desteğinin, mesleği cazip hale getireceğine inandıklarını söyledi.
Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, ilçede tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını, üretim kadar pazarlamanın da önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, bu amaçla ürünlerin pazarlanmasına yönelik Balışeyh ilçe merkezinde Köyllü Pazar Yeri Projesi hazırladıklarını bildirdi.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)