Enver ALAS / İstanbul, () - Şişli Belediyesi ile Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği'nin desteğiyle down sendromlu çocukların çalıştırdığı 'down cafe'nin ardından bu kez de Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde yine aynı çocukların çalıştıracağı 'mobil down cafe'nin açılışı yapıldı.

"MUTLAKA BİR SANDVİÇ YESİNLER"

Açılış için düzenlenen törene katılan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, bu tür etkinliklerin Şişli'de yapılıyor olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Down kafeye birçok kez gittiğini ve lezzetli yemekler yediğini ifade eden İnönü, "Güzel yemek istiyorsanız herkese tavsiye ediyorum bu kafelere gelsinler. Hem yemekler çok lezzetli hem de çalışan arkadaşlar çok güzel, içten ve sevecen. Kendinizi o kadar mutlu hissediyorsunuz ki, burada olmak gerçekten çok keyifli. Arkadaşlarımız dönüşümlü olarak çalışacaklar. Buradan geçen bütün vatandaşlara öneride bulunuyorum. Mutlaka bir sandviç yesinler" diye konuştu.

MOBİL KAFEDE HİNT VE MEKSİKA MUTFAĞINDAN YİYECEKLER OLACAK

Down Kafe'nin kurucularından ve aynı zamanda Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği'nin Onursal Üyesi Saruhan Singen ise açılan kafelerle down sendromlu çocukları topluma kazandırdıklarını söyledi. Amaçlarını down sendromluların neler yapabildiğini göstermek olduğunu kaydeden Singen, 'mobil down cafe' ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Mecidiyeköy'deki down kafemizde çalışan 27 personolimiz var. Buradaki arkadaşlarımızdan her gün değişerek 5'er kişi gönüllü annelerle birlikte bu mobil kafede hizmet verecek. Çocuklarımız burada başta sandviç olmak üzere Meksika, Hint mutfaklarından yiyecekler ile çeşitli meşrubatları satacak. Buradan elde edilen gelirlerle maaşlarını alacaklar."

'Mobil down cafe'de çalışacak down sendromlu çocuklar, açılış nedeniyle törene katılanlara yiyecek ve içecek ikramında bulundular. Down sendromlu çocuklar, mobil kafede çalışacakları için mutluluklarını dile getirdiler.

(FOTOĞRAFLI)