SAMSUN'da 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle nikah sayısında büyük bir artış oldu. Kış sezonunda günde 3 ya da 5 nikah kıydıklarını belirten İlkadım Belediyesi Nikah Memuru Ahmet Salih Atan, "Bugün 21 nikah kıydık" dedi.
Evlilik tarihlerinin özel bir güne denk gelmesini isteyen gelin-damat adayları, nikah memurluklarına akın etti. Nikah kıymak için 14 Şubat'ı seçmesinde 2 neden bulunduğunu belirten hukuk bürosu çalışanı 30 yaşındaki damat Fuat Güveli, "Nikah kıymak için bugünü seçmemdeki sebep hem jest yapmak, hem de onu ne kadar sevdiğimi göstermekti. Böyle özel bir günde imza atıyoruz. Çok mutluyuz" diye konuştu.
Hukuk bürosunda icra katibi olarak çalışan 34 yaşındaki gelin Nuray Paskap ise "14 Şubat özel bir gün. Ancak bu saatten sonra benim için her gün çok özel olacak. Hayırlısı olsun. Ayrıca eşim 14 Şubat Sevgililer Günü'nde evlendiğimiz için her yıl 2 hediye almayacağını düşünse de bu böyle olmayacak" dedi.
İlkadım Belediyesi Nikah Memuru Ahmet Salih Atar, "Özellikle kış ayı olması nedeniyle günde 3 ya da 5 nikah kıyıyorduk. Ama bugün 21 nikah kıydık. Bugün bu anlamda yoğun bir gündü. Gençlerimiz evlilik yıl dönümlerini özel bir günde kutlamak için 14 Şubat Sevgililer Günü'nü seçtiler. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.