NİĞDE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Kayseri'de 7'si öğrenci 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olarak inceleme ve soruşturma yapmak üzere komisyon görevlendirdiklerini söyledi. Öğrencileri geziye götüren tur şirketi hakkında da daha önce 'yasa dışı tur düzenliyor' iddiasıyla İl ve Kültür Turizm Müdürlüğü'ne şikayet edildiği öne sürüldü.
11 kişinin ölümüyle sonuçlanan gezinin 14 otobüsle gerçekleştiği ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı ve öğrencilerin geziye 35 TL ödeme yaparak katıldığı ifade edildi.
'MESUL OLANLAR CEZALANDIRILACAK'
Rektör Prof.Dr. Adnan Görür, gezinin üniversite dışında gerçekleştirildiğini, bunun nasıl organize edildiğini tespit etmek amacıyla komisyon kurduklarını açıkladı. Rektör Prof.Dr. Görür, şöyle konuştu:
"Elim kazada Niğde Üniversitesi olarak 6 öğrencimizi kaybettik. Öğrencilerin kendi organize ettikleri bir hadise. Tamamen üniversitenin dışında gerçekleşen bir hadise. Olayı incelemek ve soruşturmak üzere komisyon görevlendirdik. Bugün itibariyle soruşturma ve inceleme işlemleri başladı. Bu organizasyonun nasıl tertip edildiği ortaya çıkacaktır. Bu işe mesul olanlar bir şekilde cezalarını alacaklardır." 
"ŞİKAYETİMİZ DİKKATE ALINMADI"
Diğer taraftan Niğde'de özel bir tur şirketini işleten Mustafa Şahiner, kentte kaçak ve yasa dışı turlar düzenleyen firmalarla ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne 1.5 yılda 10 ayrı şikayet dilekçesi verdiklerini, bu dilekçelerinden birinin 11 kişinin yaşamını yitirdiği  firmayla ilgili olduğunu söyledi. Şahiner, şöyle devam etti:
"Bu elim kaza hepimizi üzdü, çünkü 11 gencimizi kaybettik. Biz Niğde'de TURSAB'a kayıtlı bir acente olarak 1.5 yıldır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne kaçak ve yasa dışı turlarla ilgili sürekli başvurularda bulunduk. Fakat gördük ki etkin ve yeterli denetimler bir türlü yapılamadı. Keşke verdiğimiz şikayet dilekçesi de dikkate alınsa ve denetimler yapılsa bu kaza belki de meydana gelmezdi. Verilen şikayet dilekçelerin bir kısmına geri dönüş yapıldı ama etkin denetim olması gerektiğini vurguladık. Bu tür boşlukları insanlar değerlendirmeye çalışıyor."
ÜNİVERSİTE CAMİİ'NDE MEVLİD OKUTULDU
Kazada yaşamını yitirenler için kampus içerisinde bulunan Üniversite Camii'nde mevlit okutuldu. Mevlide Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Rektör Prof.Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. Mevlit sonrası açıklamada bulunan Rektör Prof.Dr. Görür, şöyle dedi:
"Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerin ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Üniversitemiz olarak organizasyonun kim ve nasıl yapıldığıyla ilgili inceleme ve akabinde soruşturma başlattık. Bu tip organizasyonların önüne geçemeyiz. Kişilerin özgürlüklerini kısıtlayamayız. Kendi kendilerine bu tür organizasyonlar yapıyorlar. Biz bununla ilgili öğrencilerimizi sürekli uyaracağız."