TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Klasik Otomobil Türkiye Şampiyonası'nın, Sapanca'da başlayıp Afyonkarahisar'da sona erecek 600 kilometrelik NG 90'ncı Yıl Cumhuriyet Rallilisi, bu sabah Sapanca'dan başladı.
Sapanca Güral Otelde 25 klasik otomobilin katıldığı 2 gün sürecek olan yarışın startı öncesinde  Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Saydun Gökşin, gazetecilere yaptığı açıklamada yarışçıların Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı bölgeye göre belirlenen parkurda yanışacaklarını söyledi. Gökşin, "Yarışımız başladı ve 25 arkadaşımız yarışacak. Bozöyük üzerinden Afyon'a gideceğiz. Yarışın en önemli kısmı, Cumhuriyetimizle ilgili yerlerin gezilecek olmasıdır. Yarış kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün orduları yönettiği Kocatepe'ye de gideceğiz. Çok güzel bir parkur gerçekten. Bunu bitirdikten sonra ödül töreni düzenleyeceğiz" dedi.
1948 MODEL ARAÇ DA VAR
Güral Sapanca Otel'de başlayan etkinlikte klasik otomobil tutkunları, iki gün sürecek yarışın ardından yarın Güral Afyon Otel'e ulaşacak. Hitit, Frigya ve Roma uygarlıklarına ev sahipliği yapan 600 kilometrelik mesafeyi kat edilecek olan yarış boyunca 50 kilometrelik bir sabit hız uygulaması bulunuyor  Bu ortalama hızı aşanlara ceza puanı verilecek. Yarışmaya katılan en eski otomobil 1948 model olduğu araçlar, hem start sırasında hem yarış sırasında meraklılar tarafından ilgiyle izledi.