İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Şubesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 7 kamyon dolusu gıda ve giyecek malzemesi ile ısınma için gerekli eşyayı yola çıkardı.
İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından hayırsever vatandaşların katkılarıyla sağlanan yardım malzemelerinin yüklendiği 7 kamyonluk konvoy, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve İHH gönüllülerinin katıldığı törenle uğurlandı. Hayırsever Nevşehirlilerden 7 kamyon dolusu kuru gıda, soba, battaniye, yorgan, halı ve giyecek eşyası toplandı. Nevşehir’den bugün yola çıkan kamyonlarla birlikte 109 kamyon dolusu gıda ve giyecek maddesinin Suriye'ye gönderildiği belirtildi.
Tören, İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dua ile başladı. İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, kimyasal silahlar için Suriye'nin bütün bölgelerine giren Birleşmiş Milletler'in, kuşatma altındaki insanlara bir ekmeği bile göndermediğini söyledi. ABD’nin isteyince Rusya'nın üzerinde baskı uygulayabildiğini kaydeden Öncel, “ABD, istese kimyasal silahları çıkarabiliyor. BM'ye soruyoruz; Amerika'nın isteği ve gücü nedir? Dünyadaki rolü nedir? Ne zaman bu rolü oynayacak?. Cenevre-2 gibi konferanslar düzenleniyor. Suriye'de insanlar özellikle masum insanlar çocuklar ölürken bu konferanslarda neler yapılır, ne kararlar alınır ? Nasıl uygulama safhalarına geçirilir hepsi muamma. Dünyadaki otoriteler mutlaka Suriye’ye hem insani yardım, hem de savaşa son verecek adımlar atmalıdırlar. Rusya ve İran üzerinde bir baskı uygulamalıdırlar. Eğer bir baskı uygularsanız bu kuşatmayı kaldırabilirsiniz. Suriye'de yaşananlar başka ülkede olması halinde dünya otoriteleri asla suskun kalmazlar. Her bir koldan müdahaleye koyulurlar” dedi.
Konuşma ve duanın ardından gıda, giyecek malzemeleri ile ısınma için gerekli eşyaların yüklendiği 7 kamyon, Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.