KAR nedeniyle bugün okulların tatil olduğu Nevşehir'de, kar kalınlığı kent merkezinde 8, yükseklerde 12 santime ulaştı. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kapalı köy yolunun bulunmadığı belirtildi.
Nevşehir Belediyesi ekipleri kent merkezinin ana arterleri başta olmak üzere mahalle ve caddelerde kar mücadelesi ile tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele kapsamında oluşturulan bir diğer ekip de kaldırımları kardan temizledi. Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, dün gece saatlerinden itibaren etkisini hissettiren kar yağışı nedeniyle kapalı yolun bulunmadığını söyledi.
Akşam saatlerinden itibaren oluşturdukları 30 kişilik ekiple kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Tatar “Nevşehir'de hafta sonu başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Nevşehir merkezde 1 kepçe, 2 kar kürüme makinesi ve 2 tuzlama makinesi, Kozaklı, Hacıbektaş ve Gülşehir ilçelerinde ise 2’şer kepçe ve toplamda 30 kişilik ekiple ile kar kürüme çalışmalarını gece saatlerinden bu yana devam ettiriyoruz. Bu çalışmalarımız sonrasında görev sahamız içerisinde kapalı yolumuz bulunmuyor” dedi.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının sabah saatlerinde eksi 7 derece olduğu Nevşehir'de, kar yağışının sürmesinin beklendiğini ifade ettiler.