NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR’de cuma namazı sonrası biraraya gelen yaklaşık 2 bin kişi, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i düzenlenen mitingle protesto etti.
İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) organize ettiği, Memur-Sen Temsilciliği, Semerkand Vakfı, Enderun Vakfı, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği, AK Parti il ve merkez ilçe başkanlığı, Saadet Partisi il başkanlığının desteklediği 'İsrail'e lanet Filistin'e destek' mitingi için, cuma namazından çıkanlar şehir merkezinde bulunan Borsa Kavşağı’nda toplandı. Kalabalık, Valilik önünden Türk Telekom Meydanı’na kadar yürüdü. Filistin ve Türk bayrakları taşıyarak yürüyen grup 'Katil İsrail Filistin'den defol', 'Filistin davası her Müslümanın davasıdır', 'Gazze siyoniste mezar olacak', 'Zalimin korkusu Muhammed’in ordusu' sloganları attı. İrfan Temur adlı kişi, yanında getirdiği İsrail Bayrak’ını benzin dökerek yaktı.
Türk Telekom Meydanı’nda protestocular adına konuşan Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, "Myanmar, Suriye, Irak, Filistin, Doğu Türkistan, bir yerde zulüm bitmeden diğerinde başlıyor. Dünyanın her yerinde Müslümanlar katlediliyor. Bunlar tesadüf değildir. Hepsinin birbiriyle bağlantısı var. Hamas’ın kadın ve çocukları canlı kalkan yaptığı iddia ediliyor. Bir yerde ölenlerin yüzde 80’i bebek, kadın ve yaşlılarsa orada amaç savaş değildir. Direnen mücahitlere acı vermek için bebekleri, çocukları ve kadınları katlediyorlar. Artık tüm yöneticilere sesleniyorum. Gücünüzü kullanın, ambargoysa ambargo, ticaretinizi bitirin. Her şeyinizi kesin. Müslümanlar bu zulme daha fazla sessiz kalmayacak" diye konuştu.
Mitingin sonunda eller açılarak Filistin, Suriye, Arakan, Doğu Türkistan, Irak ve zulüm altında olan diğer Müslüman ülkeler için dua edildi.

FOTOĞRAFLI