NEVŞEHİR’de İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Gönüllüleri tarafından teravih namazı çıkışıtoplanan grup İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Gösteride İsrail’e destek verdikleri iddiasıyla bazı liderlerinin posterleri yakıldı.
Nevşehir merkez Gülbahçe Parkı önünde toplanan grup ellerinde 'Allah’ın mübarek kıldığı Mescid-i Aksa, Filistin’de. Filistin, her Müslüman’ın vatanıdır. Filistin davası her Müslüman’ın davasıdır', 'Kapatma gözlerini, tıkama kulaklarını, kıyama kalkıyoruz. Sen gül diye ey çocuk', 'Döktüğünüz kanda boğulacaksınız' yazılı pankartlar açtı. Grup, alanda 'Katil İsrail, Filistin’den defol', 'Yaşasın, Filistin direnişi', 'Hamas’a selam, direnişe devam', 'Nevşehir’den Gazze’ye Müslümanlar el ele', 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganları attı. Ayrıca başlatılan 'Gazze için canlı kalkan olmak istiyorum' adı verilen imza kampanyasına yüzlerce Nevşehirli imza attı.
Alandaki program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Gönüllüleri Koordinatörü Baki Öncel, İsrail’i ve destek veren ülkeleri yaptıkları vahşet için lanetlediklerini söyledi. Öncel, alanda posterleri ahşap direklere dikilen İsrail yanlısı devlet adamlarının isimlerini okuyunca gruptan 'Yuh' sesleri yükseldi. Öncel, bunların dünyada Müslümanlar'a hayatı kan gölüne dönüştüren, acı ve ızdırap yaşatan hain insanlar olduğunu söyledi. Öncel, işgal rejiminin en bildik taktiğinin dikkatleri başka yöne çekip olayları terör meselesi gibi yansıtmak ve yaptığı katliamları terörle mücadele gibi göstermek olduğunu anlattı. Baki Öncel, şöyle konuştu:
"Gazze, dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumundadır. Bunun üzerine bir de İsrail işgal rejiminin Gazze’ye askeri operasyonunun başlaması, zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi daha da zor şartlara sevk etti. Operasyonun ilk günlerinde askeri yerleri vuran İsrail işgal kuvvetleri son birkaç gündür evleri, camileri, bebekleri vurmaya başladı. Gazze’de sadece zorunlu ihtiyaç maddeleri değil, ilaç sıkıntısı da baş gösterdi. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek bulmanın derdine düştü. İki saatlik savaşa ara verdiğini söyleyen İsrailliler, bir saat bile zor dayandı ve tekrar vurmaya başladı."
İsrail devletini 'ABD'nin şımarık sıpası', 'Siyonist devlet' olarak niteleyen Öncel, bu ülkenin dünyanın sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze halkına bombalar yağdırdığını, öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ettiğini kaydetti.
Protestoya katılanlar, dua ardından İsrail’e destek verdikleri iddiasıyla ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın ahşap direklere aslı posterlerini ateşe verip dağıldı.

FOTOĞRAFLI