NEVŞEHİR Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, geçen hafta içerisinde yağan dolu nedeniyle Derinkuyu İlçesi'nde 200 dekar fasulye alanının tamamen zarar gördüğünü, üreticinin cuma gününden bu yana tarlasını sürerek yeniden ekim yaptığını söyledi. Ekiz, dün akşam saatlerinde yağan dolunun büyük taneli olmadığı için ekili alanlarda yüzde 10 civarında zarara neden olduğunu ifade etti.
Merkeze bağlı Kaymaklı Beldesi'ne dün akşam saatlerinde yağan dolu ve  ardından şiddetli yağış tarlalarda zarara neden oldu. Bu sabah saatlerinde Nevşehir Ziraat Odası temsilcilerinin yaptığı çalışmalarda dolunun küçük taneli olması nedeniyle zararının yüzde 10 civarında olduğu tespit edildi. Dolu yağışı tarlaı ve yolları beyaza bürüdü. Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, yaklaşık 2 aydan bu yana kuraklığın hüküm sürdüğü il genelinde yağmurun yağmasını uzun zamandır beklediklerini, 1.5 aydan bu yana yağmur duaları yapıldığını hatırlattı. Ekiz, bugüne kadar yağışın olmayışı ve Meteorolojinin verilerinin tam çıkmaması nedeniyle çiftçinin tedirgin olduğunu kaydetti.
Allah’ın, son bir haftada aralıklarla yağış verdiğini belirten Ekiz, dün akşam yağmurun yanı sıra merkez Kaymaklı beldesine afete yol açtığını ifade etti.
Dolu ve şiddetli yağış haberini alır almaz Kaymaklı belediye başkanı Halit Elma ve oda delegeleri Mehmet Doğru ile Ali Kantürk’le telefonla görüştüğünü anlatan Ekiz, fasulye tarlalarında yüzde 10 civarında zararın olduğunu söyledi. Ekiz,  Derinkuyu çiftçisinin 200 dekar alanda yeniden fasulye ekmeye başladığını bildirdi.

SK(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)