NEVŞEHİR,() - ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 99'uncu yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Nevşehir’de tören düzenlendi.
Nevşehir’deki ilk tören Şehitler Parkı’nda düzenlendi. Buradaki törende Vali Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Vatan Şehitleri ve Malülleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
Şehitler Parkında Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, tören mangası saygı atışı yaptı.
Törenlere Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edildi. Törenlere Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler’in in yanı sıra, daire müdürleri ile çok sayıda şehit ailesi ve öğrenci ile askeri erkan katıldı.
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Türk Ordusunun Çanakkale’de verdiği büyük mücadelenin dünyada önemli etkilerinin bulunduğunu belirtti. Jandarma Yüzbaşı Serdal Kural Uygun'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Damat İbrahimpaşa Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Fadik Duygu ve Serdar Turgut’un hazırladığı ve 60 öğrencinin katıldığı 'Onlar Öndeler' adlı program gerçekleştirdi. Öğrencilerin şiirler okuduğu programda Çanakkale Savaşı’ndan çeşitli kesitlerin yer aldığı bir de tiyatro oyunu sahnelendi.

SK(OE/AAA) (FOTOĞRAFLI)