NEVŞEHİR'de, Almanya’nın Mülheim kentinde bulunan Kapadokya Kültür Derneği tarafından sağlanan 120 ikinci el tekerlekli sandalye, 2 bronşit tedavisinde kullanılan cihaz, 5 nefes darlığı ve alerji kontrol makinesi, yaşlı ve şeker hastaları için 200 karton bez ve giyeceklerden oluşan 1 TIR dolusu malzeme dağıtıldı.
'Ayağı olmayana ayak olalım' kampanyası kapsamında sağlanan malzemelerin teslim alınması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması amacıyla İl Özel İdaresi hizmet binasında tören düzenlendi. Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altuntaş, engelliler ve davetliler katıldı. Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, Kapadokya bölgesinin uluslararası düzeyde tanıtımı amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek dernek olarak 121'inci program kapsamında Nevşehir’de yoksul ve yardıma muhtaç ve engelli insanlara yönelik kampanya organize ettiklerini belirtti.
Kampanya çerçevesinde Almanya'da yaşayan hayırseverlerin destekleri ile 120 tekerlekli sandalye, 200 koli giyecek ve çeşitli tıbbı araç gereçlerin kısa sürede toplandığını ifade eden Başkan Uluç, toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemesini Nevşehir’e getirdiklerini, burada ihtiyaç sahibi özürlülere ve ailelerine dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi. Uluç, derneklerinin bundan sonraki süreçte de bu gibi faaliyetlerini sürdüreceklerini de kaydetti. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise "Nevşehirlilerin yurt dışındaki birlikteliklerinden, yardımlaşmalarından bahsetti. Bunlar gerçekten bizi gururlaştıran bir tablodur. Bunun diğer arkadaşlarımıza da örnek olmasını istiyoruz. Kampanyaya destek veren hayırseverlere teşekkür ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.