AMATÖR ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenerek daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olunması amacı ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.
Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 4'üncü Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na amatör ve profesyonel sanatçılar en fazla 4 eserle katıldı. Türkiye’nin yanı sıra Romanya’dan 84 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının 321 eserle katıldığı Fotoğraf Yarışması için Bilgisayar Eğitim Merkezi’nde bir araya gelen TFSF Başkanı Sami Türkay, Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Mustafa Karakaya ve fotoğraf sanatçıları Ahmet Özyurt, Tekin Ertuğ ve Yücel Demir’den oluşan seçici kurulun değerlendirme sonuçları açıklandı. Yarışmaya Kocaeli’nden İsmail İkiz altın, Trabzon’dan Sabri Altın gümüş ve Kahramanmaraş’dan Mehmet Kırmızıkaya bronz madalyanın sahibi oldu. Kocaeli’nden Süheyla Akın ve Veysel Kaya, Ankara’dan Mehmet Uçar, Sakarya’dan A. Zeki Okur, İstanbul’dan Halil Sarıkaya ve Bursa’dan İsmail Hakkı Timuçin’in eserleri de mansiyona layık görüldü.
Yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 12 Aralık 2013 günü düzenlenecek bir törenle verilecek. Daha sonra, ilk üç ve mansiyon ödülleri alan fotoğrafların yanı sıra seçici kurulun belirlediği 14 fotoğrafla sergi açılacak.