Süleyman KAYA/İSTANBUL,()  Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) için Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'ne gelen öğrenci velilelri, Nevruz kutlamaları için Kazlıçeşme Meydanı'na gelen grupların attığı sloganlara, 'çocuklarının dikkati dağıldığı' gerekçesiyle isyan etti. Meydana 200 metre mesafedeki okuldaki sınavdan çıkan bazı öğrenciler, gürültüden dikkatlerinin dağıldığını, başarılı olamadıklarını, kendilerine kulaklarını tıkamaları için pamuk verildiğini söylediler.

Grupların attıkları sloganları engellemek için öğrenci velileri kartonlara 'Sınav Var' yazarak uyarılarda da bulundu. Bazı veliler de  sınavın iptal olması için okul önünde  imza topladı. Nevruz'un burada kutlanacağının daha önceden bilindiğini belirten veliler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, gereken önlemi almadığını, çocuklarının gürültü içinde bir sınav yaşadığından yakındılar.

Öğrenci velilerinden  Funda Altun "Kaç yıldır çocuklarımız bu sınav için hazırlandı. Sınavın kesinlikle iptal olaması lazım. Çocuklar bu gürültüde sınava giriyor. Eğer adalet denen bir şey varsa bu okulda sınav olmaması gerekiyor. Çocukların emekleri boşa gidiyor" dedi.

GÜRÜLTÜDEN BAŞARISIZ OLDUM
Sınavdan gözyaşları arasında çıkan Pınar Özgün, "Kaç yıldır bu sınava hazırlanıyorum. Soruların bir çoğu parağraf sorularıydı. Kaç kez okumama rağmen gürültüden hiçbir şey anlamadım" dedi.

PAMUK DAĞITILDI

Sınav sonrası gözyaşlarını tutamayan  Kübra Şen ise kendilerine pamuk dağıtıldığını belirterek, "Bu benim son sınavımdı. Gürültü yüzünden başarısız oldum. Neden bu sınav başka bir okula alınmadı" diye konuştu.

Dilara Sarıkaya da , "O kadar emeğimiz boşuna gitti" diyerek gözyaşı döktü.

Bu arada, nevruz kutlamasına gelen gruplar ise bazı öğrenci velileri arasında tartışmalar yaşandı.

 SK (MK) (FOTOĞRAF)