MERSİN'in Erdemli İlçesinde, 12 Eylül 1980 darbesinde gözaltına alınan köylülerin hikayesini anlatan 'Netekim Karakolu' filmi için oyuncu aranıyor.
Almanya'daki bir yakınından aldığı emanet kamera ile 1970'da macera filmi çekmeye çalışan Zeynel Korkmaz, 12 Eylül 1980 darbesinden 6 ay sonra evinde yapılan aramada filme dair parçalar ve fotoğraflar bulunması üzerine 'Gerilla eğitimi yapmak ve örgüt oluşturarak suç işlemek' iddiasıyla köylülerle birlikte gözaltına alındı. Korkmaz'ın gözaltına alınma hikayesini anlatan 'Netekim Karakolu' filmi için, Erdemli İlçesi'ne bağlı Limonlu Beldesi'nde oyuncu seçmeleri yapıldı.
Zeynel Korkmaz'ın oğlu Yasin Korkmaz'ın yönetmenliğinde film çekildiğini duyanlar, seçmelerin yapıldığı Limonlu Belediyesi Düğün Salonu'nda akın etti. 1970 yılında çekilmek istenen filmde yer alanların da bulunduğu oyuncu adayları, filmin 43 yıl sonra bitecek olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. O dönem sadece bu filmde oynayanların değil, sokakta yürüyenlerin bile askerler tarafından dayaktan geçirildiklerini ileri süren oyuncu adaylarından 68 yaşındaki Mustafa Bilge, yöre halkının 1980 askeri darbesini hala unutmadığını belirtti.
Filme gösterilen yoğun ilginin kendilerini dahi şaşırttığını belirten Netekim Karakolu Filmi Uygulayıcı Yapımcısı Gürhan Ötün, "Her yaştan insan bir işin ucundan tutma gayretinde. Filmin bitecek olması onlar için çok anlamlı. Bu durum bizi oldukça etkilemiş durumda" diye konuştu. Film için daha önce Mersin, Erdemli ve Kocahasanlı Beldesinde oyuncu seçimleri yapıldığını belirten Gürhan Ötün, Limonlu halkının filmde yer alma istekleri nedeniyle böyle bir seçme yaptıklarını anlattı.