Aydın FİDAN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde faaliyet gösteren Nestle Fabrikası'ndaki 900 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığı açıklandı. Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yalçın Kaya, imzalanan sözleşmeyle işçilerin taban ücretleri ve sosyal haklarında enflasyonun üzerinde artış sağlandığını söyledi.
Nestle ile sendika arasındaki toplu işsözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığı Öz Gıda İş sendikası tarafından yazılı açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, şöyle denildi:
“Sendikamız ile Nestle Türkiye Gıda San. A.Ş ve CPW Kahvaltılık Gevrek işyerlerini kapsayan 01.01.2014-31.12.2015 tarihlerinde yürürlülükte kalacak olan toplu iş sözleşmesinde 25.06.2014 tarihinde anlaşma sağlandı. Sendikamız ve Nestle Türkiye yetkilileri, 'ortak gelecek' anlayışıyla hareket ederek hem işletmeler, hem de çalışanlar adına ciddi pazarlıklarla bu güne gelen sözleşme üzerinde tarihi bir anlaşmaya imza attılar.”
2 yıllık sözleşmeden duydukları memnuniyeti ifade eden Öz Gıda İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yalçın Kaya, “İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile işletmelerde çalışan sendika üyesi işçilerin 1 Ocak 2014 tarihindeki taban ücretleri ve sosyal haklarına enflasyonun çok üzerinde rekor düzeyde zam alınmıştır” dedi.
İşveren ve sendika yetkililerinin iyi niyetli girişimleri sonucunda, hem çalışanların, hem de işletmenin hak ve menfaatleri konusunda iyi bir anlaşmaya imza atıldığını kaydeden Kaya, “Bağıtladığımız yeni dönem toplu iş sözleşmesi, ekonomik ve sosyal açıdan kazanımlarıyla, çalışma yaşamı ile endüstriyel ilişkileri açısından ve üyelerimizi memnun edecek başarılı ve örnek nitelikli bir sözleşme olmuştur” dedi.
Bu arada, toplu iş sözleşmesi sürecindeki tavırları nedeniyle ücretli izne çıkarılan 32 çalışan hakkında fabrikanın genel merkezi tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

FOTOĞRAFLI