TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde metal fabrikasındaki ısıtma motorunun patlaması sonucu kopan pervanesinin çarpmasıyla hayatını kaybeden 23 yaşındaki Nesrin Çakır, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ailesi, genç kızın gelinlik serili tabutuna kapanarak gözyaşı döktü.
Olayın ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan 23 yaşındaki Nesrin Çakır’ın cenazesi bugün ailesi tarafından alınarak memleketi Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ne bağlı Veliköy Beldesi’ne getirildi. Merkez Camii’ndeki cenaze törenine Nesrin Çakır’ın annesi Hülya, babası Cebrail, kardeşleri 20 yaşındaki Seçkin ve 7 yaşındaki Arda Çakır ile yakınları katıldı. Üzerine gelinlik serilen Nesrin Çakır’ın tabutuna sarılan kardeşler ablalarının ardından gözyaşı döktü. Hakkari’de asker olan diğer kardeşi Seçkin Çakır ise cenazeye yetişemedi.
Kılınana cenaze namazının ardından Nesrin Çakır'ın cenazesi, gözyaşları arasında belde mezarlığında toprağa verildi.
OLAY YERİNDE İKİNCİ İNCELEME
Öte yandan Nesrin Çakır’ın ölümüne neden olan metal fabrikasında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ikinci kez incele yapıldı. İddiaya göre ısı motorunun markası olmadığı ve mühendislik projesinin de bulunmadığı belirtildi. Jandarma ekipleri, patlamanın meydana geldiği fabrikanın idareci ve bakım ustalarının da aralarında bulunduğu 5 kişiyi ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Soruşturma sürüyor.