TİYATRO, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, Medistate Kavacık Hastanesi'nde 19.45 sıralarında hayatını kaybetti. Doktor Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kutlu Ufuk Altunbay ve oğulları basın toplantısı düzenledi. "19.50'DE NEJAT BEY'İ KAYBETTİK"

Uygur'un doktoru Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti. Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.



"BUNDAN SONRA ÖLÜMSÜZDÜR NEJAT UYGUR"

Uygur'un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, "O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur'u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun. Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi'nde. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Babam her zaman 'büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi. Biz de öyle veda edelim" ifadelerini kullandı. Süheyl Uygur ise Türkiye'nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak,şunları söyledi: "Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun." Uygur'un diğer oğulları oğulları Süha ve Ahmet Uygur da toplantıya katıldı.