ŞAİR ve yazar Necati Cumalı, 13’üncü ölüm yıl dönümünde Urla’da belediyenin düzenlediği çeşitli etkinliklerle anıldı. Yazarın ölüm yıl dönümü olan 10 Ocak günü Urla Belediyesi tarafından restore edilerek hayata kazandırılan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde düzenlenen törenle başlayan etkinlikler, doğum günü olan 13 Ocak günü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2014 Şiir Ödülleri töreni ile sona erdi.
Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde gerçekleştirilen anma töreni ile başlayan ilk gün etkinlikleri Urla Belediyesi Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncularının Necati Cumalı’nın “Gömü” adlı oyununu sahnelemesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen şiir okuma yarışması ile sona erdi. “XIII. Cumalı Buluşması” kapsamında 13 Ocak günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Yüksek Lisans öğrencisi Dilşah Ünlü, Şair Sina Akyol, Yazar Hasan Özkılıç ve Prof. Dr. Hülya Nutku’nun katıldığı “Edebiyatımızda Necati Cumalı” ve Yrd. Doç. Dr. Ragıp Taranç’ın panelist olduğu “Necati Cumalı ve Sinema” konulu panel gerçekleştirildi.
Yazarın kardeşi Aydın Cumalı da katıldığı etkinlik kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri” de verildi. Bu yıl şiir dalında düzenlenen ve büyük ilgi gören yarışmada Onur Aykıl birinci olurken jüri özel ödülüne Fikret Hakan layık görüldü. Fikret Hakan rahatsızlığı dolayısıyla törene katılamazken Onur Akyıl’a ödülünü Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu verdi. Törende ayrıca Şiir Yarışması Jüri Seçici Kurulu’na teşekkür eden Karaosmanoğlu üyelere plaket sundu. Tören sonrası Onur Akyıl, birincilik kazanan şiirlerinin yer aldığı kitabını imzaladı. Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni kokteyl ile sona erdi.
CHP’li Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, kültür ve sanat kenti Urla’ya yakışır projeler üreterek, sanata ve sanatçılara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtip, “Edebiyatımıza her anlamda önemli izler bırakmış olan usta kalem Necati Cumalı’yı aramızdan ayrılışının 13'üncü yılında saygıyla anıyorum” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Necati Cumalı’nın eserlerine can veren güzel Urla’da görev yapmaktan ve Urlalılar gibi kendi yetiştirdiği değerlere sahip çıkan, vefakar, değer bilen bir halkın hizmetinde olmaktan büyük onur duyduğunu da dile getirdi.