Murat GÜRKAN/NAZİLLİ (Aydın), () - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, karayolu kenarındaki bir mısır tarlasında poşet içinde 5 adet savunma tipi el bombası bulundu. Jandarma tarafından yol trafiğe kapatıldı. İl merkezinden gelen bomba imha uzmanları, fünyeyle bombaları etkisiz hale getirdi.
Nazilli Bozdoğan Karayolu üzerinde Büyük Menderes Köprüsü üzerinde çalışma yapan karayolları ekipleri, yol kenarındaki mısır tarlasında poşet içinde 5 adet savunma tipi el bombasını fark etti. Durum, jandarma ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma her iki yönden yolu ulaşıma kapadı. Olay yerine uzman ekipler çağrıldı. İl merkezinden gelen bölgeye gelen İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha uzmanı ekipler, hazırlıklarını tamamladı. Özel kıyafetini giyen bir bomba imha uzmanı yanaştığı poşete yerleştirdiği fünye ile el bombalarını etkisiz hale getirdi. El bombalarını ardından incelenmek üzere el konuldu.
YOLDA 3 KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU
İşlek olan güzargahta yapılan çalışmalar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Her iki yöne 3 kilometre mesafeyi bulan araç kuyruğu içinde kalp krizi geçiren bir vatandaşı taşıyan ambulans ta dakikalarca mahsur kaldı. Jandarmanın çabası ile araçların arasından kurtarılan ambulans yoluna devam edebildi. Yolda uygunsuz park ederek ulaşıma kapanan yolda, trafiği olumsuz etkilediği belirlenen sürücülere, çağrılan trafik ekiplerince ceza kesildi. Yaklaşık 3.5 saat kapalı kalan yol, bombaların fünye ile etkisiz hale getirilmesi üzerine tekrar açıldı. Bölgede çalışmaları görüntülemek isteyen basın mensuplarını jandarma ekipleri engelledi. El bombalarını kimin bıraktığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI