Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), () - KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ne 7 kilometre mesafedeki 80 derecelik şifalı sularıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Naşa Kaplıcaları, belediyenin gerçekleştirdiği yeni lojman ve sağlık yatırımları sayesinde cazibe merkezi haline geldi.
Kaplıcanın Belediye tarafından işletildiğini belirten Naşa Belediye Başkanı AK Partili Kadir Bütüner, 2009 yılında 28 lojman ve 84 yatak kapasitesiyle teslim aldığı şifalı kaplıcaya 5 yılda 30 yeni lojman yaptırarak yatak kapasitesini 180'e çıkardıklarını söyledi. Kaplıcada gerçekleştirdikleri yeni lojmanlar ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak maksadıyla yapılan yeni tesislerle Naşa Kaplıcalarının artık kabuk değiştirdiğini kaydeden Başkan Bütüner, tesislerin bir yıllığına tamamen dolduğunu söyledi.
Her biri 60 metrekarelik tam donanımlı jakuzili lojmanları günlüğünü 30 ile 60 TL'ye vatandaşlara kiraladıklarını dile getiren Başkan Bütüner, "Doğanın kucağındaki şifalı kaplıcamıza gelen vatandaşlar hastalıklarına çare buldukları gibi ucuz tatil yapmanın da keyfine varıyorlar. Bu yüzden Türkiye'nin dört bir yerinden gelen turistler tarafından tercih edilen kaplıcalar arasında ilk sırada yer alıyoruz" dedi.
'KAPLICA YÖRELERİNDEN DE GELİYORLAR'
Kaplıcada vatandaşların günlük gereksinimlerinin karşılandığı hamam, kafeterya, yeşil alan, lokanta, yürüyüş parkurları, market, cami, çocuklar için oyun alanları bulunduğuna dikkat çeken Başkan Bütüner şunları anlattı:
"Kaplıcamızdaki 80 derecelik şifalı sıcak su romatizma başta olmak üzere kırık ve çıkıklara, siyatik, lumbago, cilt ve deri hastalıklarına, her türlü kadın hastalıkları ile ruhen ve bedenen görülen yorgunlukların atılmasına çok iyi geliyor. Bu yüzden de kaplıca diyarı olarak bilinen Bursa başta olmak üzere Uşak, Konya, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Hatay'ın yanı sıra Afyon'dan bile gelen çok sayıda müşterimiz var. Hem kaliteli hem de emsallerine göre vatandaşa ucuz şifa hizmeti sunduğumuzdan dolayı tesislerimiz bir yıllığına şimdiden doldu."
ÖZEL SEKTÖRE DAVET
Şifalı sulardan daha çok vatandaşın yararlanması maksadıyla Naşa Kaplıcaları'na yıldızlı oteller yaptırmak istediklerine vurgu yapan Başkan Bütüner, "Ne var ki belediyemizin maddi gücü yıldızlı otel yapmaya müsait değil. Bu yüzden özel sektöre kapılarımızı sonuna kadar açtık. Şifa cenneti Naşa'ya yatırım yapmak isteyen özel sektörü bekliyoruz. Kendilerine her hususta sonuna kadar yardımcı olacağımızı bilmelerini istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI