Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da öğle namazının ardından cami önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Türkiye ve Filistin bayrakları açarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını protesto etti.
İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Kadı Camii'nde öğle namazını kılanlar, daha sonra cadde de toplanarak İsrail'in saldırısını protesto etti. İHH Bolu Şubesi tarafından düzenlenen protestoya, katılan yaklaşık 50 kişi Türkiye ve Filistin bayrakları açarak yaşanan olayları kınadı. Filistin topraklarının kan ağladığını belirten İHH Bolu Şubesi Başkanı Fethi Sarımsakcı, "İsrail rejimi olayları saptırarak katliam politikası başlattı. Gazze hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Gazze'nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze'ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze'yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti" dedi.
Sarımsakcı, İsrail'in sivil hedefleri, evleri ve camileri bombaladığını söyleyerek, "Ambargo altındaki Gazze'de sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil, aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlık ile mücadele etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek bulmanın derdine düşmüş durumda. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanmayan dünyanın şımarık çocuğu İsrail dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek ramazan ayı içerisinde bir yandan Gazze halkına bombalar yağdırıyor, öbür yandan Kudüs'teki imha operasyonlarına devam ediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI