MUHAFAZAKAR Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken, "Aziz milletimizin başı sağ olsun. Ne yazık ki geri kalmış bir ülkeyiz" dedi.

MYP Lideri Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Bu kadar uzun ocak tünellerinde bir yerde çıkan yangın, lokal olarak dar bölge de sıkıştırılabilmelidir. Bunun haricinde hava bacaları daha sıklıkla uygulanmalı ve temiz hava ile gaz sirkülasyonu kısa sürede tamamlanabilecek tertibatlar alınmalıdır. Ayrıca dikey yönde tahliye asansörleri de modern teknolojilerde mümkün olan tertibatlardır. Bu nedenle bütün ocaklar bu çerçevede yeniden dizayn edilerek modernize getirilmelidir" dedi.

Günümüzde güvenliğin her alanda gelişmiş durumda olduğunu da kaydeden Yılmaz, açıklamasının devamında, "Ülkemizde geri kalmış ülkelerde yaşanan facialar son bulmalıdır. Depremlerle gelen facialar, Ocak kazaları ihmal sonucu oluşan diğer afetler kapsamında bütün ülke taranmalı ve güvenlikle ilgili özel birimler oluşturulmalıdır. Maliyet yükseklikleri durumunda gerekirse devlet kredi uygulaması ile bu tedbirleri aldırmakla yükümlüdür. Umarız böyle facialar ülkemizde artık yaşanmaz. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

() (AY) (FOTOĞRAFLI)