İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret eden engelliler, lemurları elleriyle besledi. Engelliler "Hayvanlar, insanlar gibi kendini beğenmişlik taslamıyor" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla kent genelindeki engelli iş okullarının öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi'nin öğrencileri ile boccia sporcuları, Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret etti. ESHOT'un tahsis ettiği 20 otobüsle Doğal Yaşam Parkı'na gelen 800'e yakın engelli, burada Park görevlileri tarafından karşılandı. Görevlilerin yakından ilgilenerek bilgi verdiği engelliler, alandaki barınakları tek tek gezdi. Engelliler, hayvanları elleriyle besledi.
'MÜKEMMEL BİR DUYGU'
Lemurları besleyen boccia sporcusu Ufuk Çakır çok mutlu olduğunu, bir lemura dokunmanın mükemmel bir duygu olduğunu söyledi. Hayvanları sevmemeyi aptalca bulduğunu belirten Çakır "Hayvanlar insanlardan daha hassas. İnsanlar gibi kendini beğenmişlik taslamıyorlar. Yetkililere çağrıda bulunuyorum. Hayvanları yalnız bırakmayalım, onları devamlı destekleyelim" dedi.
Aydın Kavurucu da "Lemurlar 10 numara, hayvanları seviyorum" dedi, İbrahim Kılıç ise ilk kez bir lemur beslemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Evren Mutlu ve Vedat Dinç, lemurlarla aynı ortamda bulunmanın sevincini arkadaşlarıyla paylaştı.
(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)