Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’de birçok siyasetçinin hocalığını yapmış olan Mahmut Bayram’ın adı verilen imam hatip ortaokulunun açılışını yaptı.
Maltepe, Zümrütevler Mahallesi’nde, yapımı KİPTAŞ tarafından 3 ayda tamamlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahmut Bayram İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış törenine, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, bazı AK Parti milletvekilleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
MAHMUT BAYRAM HOCAMIZIN ADINA YAPILMIŞ BİR VEFA OKULU Törende yaptığı konuşmada, okulun, imam hatip okullarında hocalık yapmış çok değerli bir hocanın adını taşıdığını belirten Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Bu okul Mahmut Bayram Hocamızın adına, ruhuna izafeten yaptırılmış bir vefa okulu. İnanıyorum ki, değerli Büyükşehir Belediye Başkanım siz hocanızın ruhunu şad ettiniz. Gerçekten bir hocanın, elbette ki başarılı öğrenci yetiştirmenin ötesinde en büyük dileklerinden bir tanesi vefalı, toplumuna hizmet edecek insanlar yetiştirmektir. Siz bugün hocanızın arzusunu, dileğini gerçekleştirmiş bir belediye başkanı olarak bu açılışın ev sahipliğini yapıyorsunuz. Sizi gayretli, insanlığa, memlekete, eğitime hizmet eden bir belediye başkanımız olarak, yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Memleketimiz inşallah bu güzel okullarda, bundan sonra da sizler gibi hayırlı, vefalı evlatlar yetiştirsin” dedi.
BUGÜNE KADAR BİN 100 DERSLİK YAPARAK MİLLİ EĞİTİMİMİZE VERDİK İBB Başkanı Kadir Topbaş da, İstanbul’da yaptıkları hizmetlerden sonra dünyanın birçok kentinin İstanbul’u örnek aldığını belirterek, “Yerleşim alanlarının temel amacı sadece insanların barınması değil. İnsanın sosyal bir varlık olarak tüm temel ihtiyaçlarının karşılanabildiği alanlar haline gelmesi gerekmektedir. Maalesef ihmal edilen bu olguyu, biz yeniden düzenlemek için bedelleri ağırda olsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeniden park bahçeler, kültür merkezleri, spor alanları, eğitim birimleri ve yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu. İstanbul ve Türkiye’de her geçen gün derslik sayısının ve kaliteli eğitimin arttığını dile getiren Topbaş, “Buna KİPTAŞ ve belediye olarak biz de katıldık ve bugüne kadar toplamda bin 100 civarında derslik yaparak milli eğitimimize verdik. Bugün açılışını yaptığımız 24 derslik, spor salonlu, kütüphanesi, laboratuarlarıyla muhteşem bir yapı 3 ayda, mucize denecek bir zaman dilimi içerisinde ortaya çıktı ve hizmete dönüştü” dedi.
ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE AÇILIŞ

Topbaş, Mahmut Bayram ile ilgili yaşadığı bir anıyı da anlatarak, “Böyle bir insandan eğitim aldığımız için gurur duyuyoruz. Kendisini hayır ve rahmetle yad ediyoruz” dedi.
Mutlu ve Topbaş, daha sonra öğrencilerle birlikte açılışını yaptığı okulu gezdi.