Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Kocatepe Aşçılar Takımı, otizmli çocukları uygulama mutfağında ağırlayarak onlarla birlikte yemek yaptı, meyve ve sebzelerden çeşitli şekiller yapmayı öğretti.
Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde eğitim gören 8 öğrenci, Afyon MYO uygulama mutfağında, aşçılık dersi aldı. Otizmli miniklerin el becerilerinin gelişmesi için yapılan etkinlikte, çocuklar kivileri karanfille süsleyerek kirpi, portakaldan gülen insan yüzü yapmayı öğrendi. Aşçı adayı üniversite öğrencilerini mutfakta çalışırken izleyen minikler, onların yaptığı kek ve kurabiyelerin de tadına bakma fırsatı buldu.
ŞAMPİYON AŞÇI MADALYASI
Lokma dökülmesini de ilgiyle izleyen minikler, etkinlik sonunda üniversitelilerle birlikte mutfakta göbek attı. Derste yapılan tatlı ve yiyecekleri minik öğrencilerle birlikte kampus bahçesinde piknik yaparak yiyen üniversiteliler, otizmli öğrencilerle oyun oynadı. Kocatepe Aşçılar Takımı, ders sonunda aşçılık eğitimine katılan 8 öğrenciye 'şampiyon aşçı' madalyası taktı.
EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRİR
Aşçılık Programı öğretim görevlisi Erkan Çelik, dersin otizmli öğrencilerin el becerilerini geliştirmesinin yanı sıra onların sosyalleşmesine katkı sağladığını anlattı. Engellilerin yılda bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini kaydeden Çelik, "Misafir öğrenci ve öğretmenlerle birlikte makarna, krep, kurabiye, lokma, İtalyan ekmeği ve çikolata şelalesi yaptık. Hem eğlendiler hem de emek verdikleri gıdaları tüketmek onlar için farklı bir uygulama oldu" dedi.

OB(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)