SAMSUN'da panele katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, burada yaptığı konuşmada Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan'a bir görev vererek, "Hasan bey, bak herkes şahit. Gerçekleştiremezsen il müdürlüğün gider, ona göre" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından organize edilen '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun Getirdiği Yetki ve Sorumluluklar' adlı panele katıldı. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşen panele Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar'ın, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan'a verdiği bir talimat damga vurdu.
İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLAR TESPİT EDİLİP, YETİŞTİRİLECEK
2014 yılı Ocak ayına kadar iş verenlerin, işletmelerinde hangi nitelikte eleman ihtiyacı olduğunu tespit etmelerini isteyen Müsteşar Fatih Acar, "Hangi nitelikte eleman arandığı tespit edilsin. Biz bu elemanları yetiştirelim. 6 ay süresince maaşlarını da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak biz ödeyelim. 2014 yılının sonunda bütün işletmelerimize 'aradığınız nitelikteki elemanlarınız hazırdır' diyelim. Böylece diğer illerimize de örnek bir çalışma yapmış oluruz" dedi.
'GERÇEKLEŞTİREMEZSEN MÜDÜRLÜĞÜN GİDER'
Ankara'da konunun takipçisi olacağını ifade eden Müsteşar Fatih Acar, "Çalışkan bir il müdürünüz var. Ama siz daha fazla çalıştıracaksınız. Hasan bey diyor ki, 'Benim Türkiye illerindeki performansım iyi' Olmaz. Sen Türkiye'de 1'inci olsan bile ben bu performansı eksik bulurum. Bu performansı 2'ye katlayacaksın ve 2014 yılı içerisinde sanayicilerimizin nitelikli eleman sorununun hep birlikte çözmüş olacağız. Hasan bey bak herkes şahit. Gerçekleştiremezsen il müdürlüğün gider ona göre. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızı görevden alamayız ama seni alabiliriz. Eğer görevini yaparsa ve yetkilerimiz de olursa kendisini en iyi yerde değerlendiririz. Bu da bizim sözümüz" diye konuştu.
Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan da Müsteşar Acar'ın bu sözlerine karşılık, verilen görevi yerine getireceğini belirtti.