Mehmet AYDIN/MUŞ, () - KARADENİZ Bölgesi'ndeki besiciler buzağılarını kısıtlı mera olanakları nedeniyle Muş'a getirerek satıyor.
Giresun, Trabzon ve Samsun'daki besiciler bölgede mera alanlarının kısıtlı olduğu için buzağılarını Muş'a getirerek pazarlıyor. Ovada mera alanları geniş olduğunu buzağıları Muş'ta 500- 1000 liradan sattıklarını belirten Karadenizli besici Emin Yıldırım, "Karadeniz Bölgesi'nde otlak alanı çok az. Buzağıları beslemektense Muş'a getirip satmak bizim için daha karlı. 150 buzağıyı kamyonla Muş'a getirdim. Hayvancılığın ve meraların bol olduğu bu bölgede buzağılar hemen alıcı buluyor" dedi.
Muşlu besici Haluk Dizdaroğlu ise, aldıkları buzağıların ovada otladığını, bölgenin besicilik için çok avantajlı olduğunu bildirdi. Dizdaroğlu, "Karadeniz Bölgesi'nden getirilen 75 buzağı aldım. Annelerinden ayrılan buzağıları 20 gün biberonla süt vererek büyüteceğim. Bir süre sonra da ovaya çıkacak ve otlayacak. Buzağılar 1 yıl sonra 350 kiloya kadar çıkıyor. O zaman da biz satıyoruz" diye konuştu.

MA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)