Enver ALAS/İSTANBUL ,() Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'da konuştu. Sarıgül, "Tayyip'in gitme zamanı geldi. Allah evladın hayırlısını, güzelini, kanaatkarını versin. Bir lokma ekmeğin de helalini versin. Veren el, alan elden daha üstündür" dedi.

Özel bir tekne ile gelen Büyükada'ya gelen Sarıgül burada balıkçı tekneleri ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Sarıgül, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ve CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Atilla Aytaç ile birlikte esnaf ziyareti yaptı.

 

Adalı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıgül Büyükada Meydanı'nda halka seslendi. Sahneye çağrılan Sarıgül, 'Barış' için elindeki beyaz güvercinleri uçurdu. Konuşmasının başında "Vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri olacak" diyen Sarıgül, "Ancak Fatih Belediyesi'nden büfe alacaksın. Abin başkan yardımcısı olacak, ondan sonra provakasyon yapacaksın. Bunlara izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

 

Adalar'ın dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Sarıgül, "Paris'in Monaco'su varsa İstanbul'un da Adalar'ı var. Adalar'da dil, din, mezhep farkı gözetmemiz söz konusu değildir. Adalar'da bize oy vermedin dememiz söz konusu bile değil. Adalar'da cami ve cem evlerimize destek verirken, sinagog ve kiliseleri muhteşem bir yapıya taşıyacağım" dedi. Mustafa Sarıgül, Adalar ile ilgili ulaşım projeleriyle ilgili olarak, "Adalar'ımız yazın nasıl cıvıl cıvılsa kışın da öyle olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kışın adalarımızı gezdirmek için binlerce vatandaşı Adalar'a götüreceğiz. Adalar'ın ulaşımını çok daha rahat bir ortamda yapılmasını sağlayacağım. 1 saatte değil, yarım saate bir Adalarımıza ulaşacak sistemi burada kuracağız" diye konuştu. Faytonların onarım ve bakımlarının Adalar Belediyesi'nin imkanlarıyla yapılamaycağının altını çizen Sarıgül, faytoncularla çarşamba günü bir toplantı yaparak sorunlarını konuşacaklarını söyledi.

 

Konuşmasında Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'na da teşekkür eden Mustafa Sarıgül, "Kendileri çok duyarlı bir davranış gösterdi. Çok önemli hizmetler yaptı. Bu bir görev değişimidir. Genel Başkanımızı 15 yıl hizmet eden bazı belediye başkanları karşılamaya bile gelmezken siz büyük bir centilmenlik ve nezaket gösterdiniz. Atilla Aytaç başkanımızın da yolu açık olsun" şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ ADAYINI ELEŞTİRDİ

 

Konuşması sık sık 'Çare Sarıgül', 'Birleşe birleşe kazanacağız' şeklindeki sloganlarla kesilen Sarıgül Adalar Ak Parti Belediye Başkan adayı Coşkun Özden'i eleştirdi. Sarıgül, "Türkiye çok başka bir noktadan geçiyor. Tehlike yanımıza doğru gelmiyor, üzerimize geliyor. Ak Parti adayı Coşkun kardeşimize başarılar diliyorum. CHP gençlik kollarından geleceksin sonra Anavatan Partisi'nde çalışma yapacaksın sonra da iktidar için Ak Parti'ye geçeceksin. Bunu doğru bulmuyorum. Allah yolunu açık etsin. Adalar'da seçim kampanyasının çok demokratik bir ortamda geçmesini temenni ediyorum. Ancak CHP mektebinin talebesi olanların da o doğrultulda bir çalışma yapmasını arzu ediyorum" dedi.

 

RİZE MİTİNGİNDEKİ GERGİNLİKLERİ DEĞERLENDİRDİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rize mitingi sırasında yaşanan gerginliklere değinen Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu:
"Genel başkanımız Rize'ye gittiği zaman oraya demokrasi dışı olaylar yaşandı. Bizim örfümüzde, töremiz sizin rakibiniz olabilir. Mahallenize, ilinize geliyorsa nezaketinize göre karşılamanız lazım. Sayın başbakanın heyecanını anlıyorum. 30 Mart akşamı İstanbul'un başkanının kim olduğu belli olacak. Kırmızı gül, sarı gül belli. 30 Mart akşamı kimin mor gül olacağı belli olacak."

 

ALLAH EVLADIN HAYIRLISINI VERSİN

 

Konuşmasının sonunda "Tayyip'in gitme zamanı geldi" diyen Sarıgül "Allah evladın hayırlısını, güzelini, kanaatkarını versin. Bir lokma ekmeğin de helalini versin. Veren el, alan elden daha üstündür. Allahım insanları denemek için ya para verir ya makam. Paranız çok olabilir, makamınız da olabilir ancak adam olmadıktan sonra neye yarar. Önemli olan adam olmaktır" ifadelerini kullandı.

 

SEÇİM ŞARKISINI DEĞİŞTİRTTİ

 

Mustafa Sarıgül konuşmasının ardından AK Parti Seçim İrtibat Bürosu’na uğrayarak partililerle tokalaştı. Bu sırada CHP'nin seçim otobüsünden çalan bir şarkının kapatılmasını isteyen Sarıgül, "Ak Parti seçim bürolarının önünden geçerken, Ak Parti ile ilgili hiçbir şey söylemeyeceksiniz. Demokrasi nezaketi diyer birşey var, demokrasi gereği saygılı olmak bir zorunluluktur. Aynı şekilde yarın AK Parti’nin bir adayı geldiği zaman onlar da aynı nezaketi bize gösterecek. Demokrasi kavga etmek demek değil. Demokraside düşmanlık diye bir şey yok. Buradan geçerken yerel müzikler, ayrıldıktan sonra da başka müzik çalabilirsin. AK Parti’nin önünden geçerken hepinizden rica ediyorum bu şarkılar çalmasın, üzülürüm. Şarkıyı değiştirin" diye konuştu.

EA(FOTOĞRAF)