CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Sarıgül, Şile'yi ziyaret etti. Cuma namazını Hüseyin Keçici Camisi'nde kıldıktan sonra Şilelilerle buluşan Sarıgül ilçe belediye başkanlığı süresinin 10 yılı geçmemesi gerektiğini söyledi.
Mustafa sarıgül Şile meydanında yaptığı konuşmada "1976 yılında ilk defa Şile’ye gelmiştim. Buraya ilk geldiğim zaman gerçekten Şile yapısal anlamında çok daha güzellikleri ile ön plana çıkan bir ilçeydi. Şu anda o güzelliklerin kısmen, biraz da olsa yok olduğunu görmek bana üzüntü vermiştir. O günlerde Şile dediğimiz zaman Şile’nin dünyada ve Türkiye’de farklı bir yeri vardı. Şile Bezi’nin bir ağırlığı vardı. Maalesef bu değerlerde azalmaların olduğunu hissetmekteyim. Esnaf arkadaşlarımız ile yapmış olduğum görüşmelerde Şile’de yaşayan esnaflarımızın maalesef mutsuz olduklarını dinledim. Art niyet olduğunu düşünmek istemiyorum ama bildiğim bir tek şey var oda Şile’de değişim olması gerektiğidir. Artık bazı şeylerin zamanı geldi. Zamanı gelen şeyin önüne geçilemez.” dedi.
Sarıgül ilçe belediye başkanlığı süresinin 10 yılı geçmemesi gerektiği de belirterek “Ben bir düşüncemi paylaşmak istiyorum saygı değer Şile halkıyla. Bir ilçede belediye başkanlık süresi bence en fazla on yıl olmalıdır. On yılı geçmemelidir. On yıldan fazla olduğu zaman yorulma başlıyor. Enerji düşüklüğü oluyor. Bu yüzden Şile halkı da buna dikkat etmelidir. Şile’de de değişimin vaktinin geldiğini belirtmek istiyorum. Bir belediye başkanı A Partisi, B Partisi diye insanları ayırmamalıdır. Herkese hitap etmeli ve herkesin Belediye başkanı olmalıdır.“ diye konuştu