İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı gündemde olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Sarıgül kazanamayacağı hiçbir işe girmez. Bir gün Cumhuriyet Halk Partisi tarihi yazılacaksa, Sarıgül'süz o tarih yazılamaz" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olarak katılıp Gazeteci Enver Aysever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başörtüsüyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, "Başı açık olan da kapalı olan da bizim olmalı. Biz inançlarından, kuşamlarından dolayı kimseyi yargılamamız lazım. Ama iktidar da sadece kendi düşüncesinin özgürlüğünü savunmamalı. Toplumsal barışa, uzlaşıya ihtiyaç var. Güç bende ben iktidarım yaptım oldu. Mantığı doğru değil" diye konuştu.
ADNAN KESKİN’İN SARIGÜL’Ü ZİYARETİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in kendisini ziyaret edecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıgül, "Bizim hiçbir konuda pazarlığımız olmaz. Bizim tek bir pazarlığımız olabilir; Ak Parti’den iktidarı nasıl teslim alırız? Mustafa Sarıgül bugüne kadar hiçbir pazarlığın içinde olmadı" dedi.
Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın hasmı olmadığını belirterek şunları söyledi: "Deniz Baykal benim hasımım değil, siyasi rakibim. Eski genel başkandır, başımın üstünde yeri vardır." KADİR AĞABEY YİNE BENİM AĞABEYİMDİR
Kadir Topbaş’ın artık belediye başkanı olmaması gerektiğini öne süren Sarıgül şöyle konuştu: "Kadir ağabey yine benim ağabeyimdir. Yollarımızın ayrıldığı an Ayazağa ve Maslak’ın alındığı andır. Ayazağa ve Maslak konusunda demokratik olmayan yollarla ben kendisine de söyledim. Bu doğru bir şey değil. Müdahale etmeniz lazım. Planlamanız lazım dedim. Kadir abi insan olarak benim ağabeyimdir. Ama 20 yıl yeter. 20 yıllık bir belediye başkanlığı çok zor bir iştir. Vakit gelmiştir. Bir belediye başkanı 10 yıldan fazla görev yapmaması lazım."
SARIGÜL’ÜN BÜYÜKŞEHİR İDDİASI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağı konusunda iddialı olduğunu söyleyen Sarıgül; "Büyükşehir Belediye Başkanlığını aldığım gün geleyim. Sarıgül kazanamayacağı hiçbir işe girmez" dedi. Sarıgül, Gürsel Tekin ile aralarında herhangi bir husumet olmadığını ve aynı yolda olduklarını ifade etti.
CHP TARİHİ YAZILACAKSA SARIGÜL'SÜZ O TARİH YAZILAMAZ
Mustafa Sarıgül, bazı kimselerin sözlerini yanlış anladıklarını söylerek; "Bir gün Cumhuriyet Halk Partisi tarihi yazılacaksa Sarıgül'süz o tarih yazılamaz. Halkın takdiriyle olur bu. Ben sorun çıkarmaya değil, sorunları çözmeye gidiyorum" diye konuştu.
Sarıgül, Aziz Yıldırım’ı Fenerbahçe Genel Kurulu’nun destekleyeceğini düşündüğünü de söyledi.

HT (BY/RT)