Taner YENER/İSTANBUL,() Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı yapmak için gelecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Yeşilköy havalimanında binlerce yurttaşla birlikte karşılayacaklarını söyledi. Sarıgül "İstanbul yarın tarihi bir gün yaşayacak. Ben inanıyorum ki, yarın burada İstanbul’da çok güze bir düğün olacak, çok güzel bir bayram olacak. 30 Mart akşamı da İstanbul’da sevgi kazanacak, ötekisi olmayan anlayış kazanacak. Sevgisizlik, ilgisizlik, ben dönemi bitecek ve biz dönemi başlayacak.” dedi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yarın resmi açılışı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak olan Kağıthane’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılacak karşılama ve programa ilişkin açıklamalarda bulundu. E-5’DE 14 NOKTADA GENEL BAŞKANIMIZI KARŞIYACAĞIZ
Sarıgül, bazı il yöneticilerin de hazır bulunduğu basın toplantısında şunları söyledi: “Yarın İstanbul için çok önemli bir gün. Yarın Büyükşehir İktidara hazırlık kamyanya merkezimizi açacağız. Yarın 1977 yılında 5 Haziran Ecevit başbakanı nasıl yaşadıysak. Nasıl 1989 yılında Profesör Erdal İnönü’nün genel başkanlığında limon gibi sıktılar kampanyasını nasıl yaşadıysak yarın öylesine bir gün olacak. Yarın tam saat 12.00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Yeşilköy Havalimanında karşılayacağız. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden binlerce yurttaşımız Yeşilköy Havaalanında olacak. Havaalınandan çoktıktan sonra E-5 üzerinde 14 noktada genel başkanımızı yurttaşlarımız karşılayacaklar. Genel başkanımız Zincirlikuyu’ya geldiği andan itibaren binlerce yurttaşımızla birlikte şuanda bulunduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktidar hazırlık merkezini burada açacaklar. İktidara hazırlık merkezi günün 24 saati harıl harıl çalışacak. İstanbul’da çalmadığımız kapı, İstanbul’da sıkmadığımız el kalmayacağız. Hiçbir siyasi parti gözetmeden ötekisi olmayan bir anlayışla bütün yurttaşlarımızla beraber olacağız. Projelerimizi, görüşlerimizi düşüncelerimizi İstanbul halkıyla buluşturacağız. İnanıyorum ki, İstanbul halkı bizim bu çağrımıza çok güzel bir şekilde cevap verecektir. “ dedi.
YARIN İSTANBUL’DA ÇOK GÜZEL BİR DÜĞÜN OLACAK
Sarıgül sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul yarın tarihi bir gün yaşayacak. İstanbul’da yarın barışı arzu eden, demokrasiyi arzu eden, şeffaf toplumu arzu eden, dürüst ilkesini kendisine şar edinmiş olan, tüyü bitmemiş yetim hakkını korumak isteyen, Cumhuriyetimizin değerlerini, geliştirip güçlendiren, Atatürk ilkelerinin muassır medeniyetler seviyesine ülkemizin çıkmasını arzu eden, binlerce yurttaşımız yarın E-5’de bekliyoruz. Ben inanıyorum ki, yarın burada İstanbul’da çok güze bir düğün olacak, çok güzel bir bayram olacak. 30 Mart akşamı da İstanbul’da sevgi kazanacak, ötekisi olmayan anlayış kazanacak. Sevgisizlik, ilgisizlik, ben dönemi bitecek ve biz dönemi başlayacak.”
BAŞBAKAN’A DOSYA CEVABI
Konuşmasının ardından basın mensuplarının Başbakan Erdoğan’ın “Dosyası var diye gönderdikleri ‘zat’ı İstanbul’a aday yaptılar.” ve “Adama, ‘Sen Şişli’de ne yaptın?’ diye sorarlar. Eser olarak ortaya ne koydun?” sözlerine Sarıgül, “Çok teşekkür ediyorum. Biraz daha soruları bekliyorum. O sorular iyice gelsin. O sorulara bizde muhteşem ama muhteşem cevaplar var. O sorular geldikçe ben keyif alıyorum. O sorular geldikçe, iktidara ne kadar yaklaştığımızı da görüyorum.” dedi. EMİR SARIGÜL’UN BAŞKAN ADAYI OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Oğlu Emir Sarıgül’ün Şişli’den belediye başkan adaylığı ile ilgili soruya Sarıgül, “Emir Sarıgül’ün belediye başkan adayı olması söz konusu bile değildir. Şişli’de de İstanbul’da da adaylarımız bilgileriyle, becerileriyle muhteşem bir noktaya gelecekler. Bizim adaylarımız açıklandığı zaman göreceksiniz ki, herkesi kucaklayan adaylarla geliyoruz.” Şeklinde cevapladı.
İL BAŞKAN YARDIMCISINA CEP TELEFONU ŞİKAYETİ
Sarıgül çıkışta İdari İşlerden sorumlu İl başkan Yardımcısı Ali Haydar Kahraman’ı yanına çağırarak gece yarısı bazı ilçe başkanlarının cep telefonlarının kapalı olmasından dolayı şikayet etti. Kahraman’ın telefonların her zaman açık olması gerektiğini söyleyerek, “Ben ilçe başkanını telefonla aradığım zaman, telefon kapalıysa bu iş olmaz. Gece 1’de ilçe başkanının telefonunu arıyorum. İlçe başkanının telefonu kapalı. Gece 10’da arıyorum telefon kapalı. İlçe başkanlıklarının ışıkları yanacak. Artık iktidara geliyoruz. Atılacak olan sloganlar ‘Başbakan Kemal’, ‘Çalışa çalışa kazanacağız’, ‘El ele kol kola omuz omuza’. burada hangi arkadaşlar nerede görev alacaklar belli olacak. Otobüsün içerisinde genel başkanımız, il başkanımız ve sadece basın mensupları olacak. Her arkadaşımızın kravatlarını takıp, sakal traşı olmasını istiyorum. Çünkü yarın istanbul’u aldığımız ilk gün. Gazanız mübarek olsun.” diyerek yarın açılışı yapılacak İl Başkanlığından ayrıldı.