CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Adalet Yürüyüşü"ne katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, seçim otobüsünden partilileri ayakkabı kutularıyla selamladı. Seçim çalışmalarını Beşiktaş'ta sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP Beşiktaş ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Adalet Yürüyüşü"ne katıldı. Gayrettepe Dedeman Oteli önünde toplanan yüzlerce kişi ellerinde CHP ve Türk bayraklarıyla Beşiktaş Çarşı'ya kadar yürüdü. Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Murat Haznedar ve Şişli Belediye Başkan Adayı Hayri İnönü ile birlikte partililerin yürüşüne bindikleri seçim otobüsüyle katıldılar. Partili vatandaşlar ellerinde ayakkabı kutularıyla katıldıkları yürüyüşe Mustafa Sarıgül de otobüsün camından salladığı ayakkabı kutusuyla eşlik etti. Yoğun izdiham nedeniyle otobüs, Barboros Bulvarı üzerinden yaklaşık bir saatte Beşiktaş Çarşı'ya gelebildi. Sarıgül burada otobüs üzerinden bir konuşma yaptı. Siyah-beyaz atkı takan Sarıgül konuşmasına kulübünün taraftar grubu Çarşı'ya selam göndererek başladı. Sarıgül, "Beşiktaş denince aklımıza özgürlükler, demokrasi ve Çarşı taraftar grubu geliyor. Beşiktaş'ta Çarşı bir tarih yazdı ve güçlülerle beraber olmayarak haklılarla beraber oldu. Beşiktaş'ta sadece bir futbol kulübü taraftarlığını tribün muhabbeti olmaktan çıkartan, ülkesinin bütün sorunlarına duyarlılık gösteren bu gençleri bir kez daha yurttaşlarımın önünde hakkı teslim ederek Çarşı'yı kutluyorum. Her yıl Kızılay'a kan yardımı yapan, ülkelerinin mahrum yerlerindeki öğrencilere yardım yapan bu yürekli gençlere selam olsun" diye konuştu. 10 YIL AK PARTİ İKTİDARI İLE ÇALIŞTI
Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutukluluğuna değinen Mustafa Sarıgül, "Mustafa Kemal'in bir askeri vardı. Önce 1. Ordu Komutanı oldu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptı. Sonrasında Genel Kurmay Başkanı oldu ve bu 10 yıllık süreçte AK Parti iktidarı ile çalıştı. Tam görevi sona erip 10 yıl görev yapmışken bir şey bulamadılar. Görevden ayrıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa tutuklu, kutularından 4 buçuk milyon dolar çıkan genel müdür serbest kaldı" ifadelerini kullandı. "TELEFERİK ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEZ"
Konuşmasında Kadir Topbaş'ın açıkladığı projeleri eleştiren Sarıgül, "Bu aralar Sayın Topbaş peş peşe müjdeler veriyor. Sağolsun, yine bir müjde verdi. Boğaz'a teleferik yapacaklarmış. Peki kime sordunuz? Bilim insanlarına, çevrecilere sordunuz mu? Yine, “ben yaptım, oldu" mantığıyla karşı karşıyayız. Geçmiş olaylardan ders alınmadığı görülüyor. Sayın Topbaş'a sormak istiyorum: Ulaşım planında teleferik var mı? Yok! Peki, teleferik ulaşım sorununu çözer mi? Hayır! Teleferik turistik amaçlı olabilir. Kayak merkezlerinde teleferik var. Örneğin, Bursa Uludağ'da var. Vadi geçişlerinde de teleferik var. Örneğin, İstanbul'da Maçka-Hilton arasında da var; ama teleferik ulaşımda çare değildir. Yolcu kapasitesi sınırlıdır. Tesis ve işletme maliyeti yüksektir. Ayrıca önerilen teleferiğin güzergahı da hatalıdır. Mecidiyeköy zaten sıkışık bir bölgedir. Buraya daha fazla yolcu yığmanın anlamı yoktur. Teleferik, yoğun yerleşimin olduğu yerde olmaz. Allah korusun, havada dursa veya yangın çıksa ne olacak? Yönetime geldiğimizde, bu projeyi mutlaka ilgili taraflarla değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.