Ümit KOZAN / ANKARA, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili soru işaretlerinin aydınlatılması gerektiğini belirterek, "Yüreğinde zerre kadar iman ve adalet duygusu barındıran herkes artık bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyor" dedi.

BBP Genel Başkanlığı görevini sürdürürken helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 5'nci yıldönümünde kabri başında anıldı. Ankara Hamamönü'nde Tacettin Dergahı bahçesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri başında düzenlenen törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve kızı Firuze, kız kardeşi Mavuş Ocak, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Alper Ocakları üyeleri, partilileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici törende yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlu ile birlikte aynı helikopterde ölen diğer kişilere de Allah'tan rahmet diledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Yine şehitlerimizi anıyoruz. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, 'Bu olayı çözmek bizim namus borcumuzdur' diyen sayın başbakan yardımcısına, 'bu olayı devletin içindeki çeteler bu suikastı işlemiştir' diyen sayın başbakan yardımcısına, sayın adalet bakanına, hakimlere, savcılara, yürütmeyi elinde bulunduran herkese sesleniyorum. Başta rahmetli Muhsin başkanımızın değerli ailesi, arkadaşlarımızın aileleri, Büyük Birlik Ailesi, tüm Muhsin Yazıcıoğlu sevenleri, Türkistan coğrafyasındaki bütün kardeşlerimiz ve yüreğinde zerre kadar iman ve adalet duygusu barındıran herkes artık bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyor. Yorulmamızı, usanmamızı, bıkmamızı, korkacağımızı, yılgınlık göstereceğimizi sananlar yalandıklarını bugüne kadar gördükleri gibi bundan sonrada görmeye devam edeceklerdir. Cesaretimiz, kararlılığımız, metanetimiz, sebatımız ve her şeyden önemlisi sabrımız bu hadisenin üzerini örtmeye çalışanların, bu hadiseyi, bu soruşturmayı varsa akamete uğratmaya çalışanların çabalarını ve çırpınışlarını mutlaka yenecektir ve onlara galip gelecektir değerli arkadaşlar."

Destici, daha sonra mezarı başında Kuran okuduğu Yazcıoğlu'na, "Yiğit adam, sen şehitliğin bu dünyada kazanılabilecek en büyük zafer olduğunu bilerek, 'bu ülke için mücadele etmek ve şehit olmak başlıca emelimiz ve gurur kaynağımız' diyensin. Ve, o emeline ulaştın" diye konuştu.

() (ÜK) (FOTOĞRAFLI)