YOĞUN kar yağışının devam ettiği ve 301 köy yolunun merkezlerle bağlantısının kesildiği Muş'ta yolları açma çalışmaları aralıksız sürerken, Vali Vedat Büyükersoy tipi altında denetlemelerde bulundu.
Kar ve tipiden dolayı kapanan Muş-Kulp-Diyarbakır yolunda Karayolları 112'nci Şube Şefliği'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını denetleyen Vali Vedat Büyükersoy, "Karayolları ekibi ulaşımı sağlamak için var gücüyle çalışıyor. Çalışmaları yerinde görmek için geldim. Tipi ve buzlanma nedeniyle tehlike oluşturan karayolunu trafiğe kapattık. Ancak en kısa zamanda açacağız" dedi.
TIR'LAR İPEK DAĞI'NDA KALDI
Öte yandan karın ettkili olduğu Ağrı'nın Doğubayazıt ile Diyadin ilçeleri arasındaki İpek Dağı Geçidi'nde yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle mahsur kalan TIR'lardakiler, saatlerce kurtarılmayı bekledi. Doğubayazıt'taki Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İran, Türkmenistan, Azerbaycan'a gitmeye çalışan 20 TIR şoförü yoğun buzlama nedeniyle geceyi dağda geçirmek zorunda kaldı. Şoförlerden Ferzende Aşçı, "Karayollarını arıyoruz tamam diyorlar ama gelen giden yok. Tuzlama yapsalar buzlanma olmaz biz de yolda kalmayız" dedi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 bin 25 rakımlı İpek Geçidi'nde gece boyunca mahsur kalan TIR'lar sabah saatlerinde tipinin dinmesiyle birlikte yollarına devam etti.