ALMANYA'nın Münih kentinden 19 ay önce yürüyerek yola çıkan 32 yayındaki Stephan Meurisch, 5 bin 800 kilometre katederek Erzurum'a geldi.
Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan'dan geçip Türkiye'ye giriş yaptığını ve Erzurum'a geldiğini belirten elektirik teknisyeni olan Stephan Meurisch, buradan sonra Gürcistan, Ermenistan, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal üzerinden Çin'e gideceğini söyledi. Dünyayı yürüyerek gezmenin kendisi için bir hayal olduğunu anlatan Meurisch, bu rüyayı gerçekleştirmek için yola çıktığını ifade etti. Yürüyüş boyunca 4 çift ayakkabısının yırtıldığını 5'incisini Erzurum'da alacağını kaydeden Meurisch, ayaklarında bir numara büyüme olduğunu söyledi. Otoban yerine köy ve yaylalardan yürüdüğünü, yolunu navigasyonla bulduğunu ve otostop yapmadığını belirten Stephan Meurisch, gittiği yerlerde çalıştığını ve kazandığı paralarla yürümeye devam ettiğini aktardı. 
GÜNDE 20 KİLOMETRE YÜRÜYOR
11 aydır Türkiye'de bulunduğunu ve Türkçe'yi az da olsa öğrendiğini anlatan Stephan Meurisch, yolculuğu hakkındaki düşüncelerini, çektiği fotoğrafları ve günlük olayları 'longtrailtotibet.blogspot.com' sitesinde paylaştığını belirtti. Babasının hayatta olmadığını, annesinin ise kendisi için çok endişelendiğini ifade eden Meurisch sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hergün 20 kilometre yürüyorum. Münih'ten yola çıkarken az miktar param vardı. Gittiğim yerlerde boya yaptım, zeytin topladım, inşaatlerde çalıştım. Köylerde bağ ve bahçe işleri yaptım. Türkiye'de İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, İznik, Manisa, Balıkesir, İzmir, Muğla, Antalya, Konya, Sivas, Nevşehir, Erzincan'a gittim. Erzincan'dan Erzurum'a 13 günde geldim. Buradan Trabzon'a gideceğim. Yolculuk boyunca hiç sorun yaşamadım. Sadece soğuk algınlığından dolayı hastalandım. Türkiye'de köyleri çok beğendim. Gittiğim her yerde bana iyi davrandılar."
"ÇİN'E GİTMEM 4-5 YIL SÜRER"
Türkiye'de çok arkadaşının olduğunu da söyleyen Meurisch, "Bana çok iyi davrandılar. Yatacak yer ve yemek verdiler. Çantam 28 kilogram. İlk başlarda çok ağır geliyordu ancak şimdi alıştım. Evli değilim ama Almanya'da bir kız arkadaşım var. Münih'te büyük bir mağazada çalışıyordum ama istifa ettim. Sanırım Çin'e gitmem 4-5 yıl sürer" dedi.