DIŞİŞLERİ eski bakanlarından Mümtaz Soysal, bugünlerde Atatürk'ün diktatör olduğunu söyleyenlerin türediği belirtip, "Zalimlikle suçlanan kişi belli bir süreç sonunda bu ülkeye hukuk dersi vermiş. Mustafa Kemal'in diktatörlüğünün içinden demokrasi, özgürlük ve hukuk çıkmıştır" dedi.
Manisa Barosu Cumhuriyet'in 90'ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 'Atatürk ve Hukuk Devleti' konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Dışişleri eski bakanlarından Mümtaz Soysal, Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yargı mensupları ve vatandaşlar katıldı. Konferansın açılışı konuşmasını yapan Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, masa başında yapılan kanunlarla değil halkın gerçek gündemini konu alan ve ihtiyaçlarına yönelik kurallarla yönetilen bir hukuk devleti istediklerini söyledi.
Balkız'ın ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Mümtaz Soysal Atatürk'ü ve hukuk devletini anlattı. Soysal düzenlenen konferansın Türkiye'ye bir mesaj verdiğini ifade ederek, "Türkiye'de bazı tuhaflıklar olmaya başladı. İstiklal Mahkemeleri'nden bahsedilmeye başladı. Mustafa Kemal'in diktatör olduğunu söyleyenler türedi" dedi.
Atatürk'ün toplumun genlerine sinmiş bir insan olduğunu ifade eden Soysal, baronun Mustafa Kemal ve hukuk devleti kavramını yan yana getirmesinin anlamlı olduğunu belirtip, "Mustafa Kemal'e 'diktatör' diyenlere şunu söylemek istiyorum; Zalimlikle suçlanan kişi belli bir süreç sonunda bu ülkeye hukuk dersi vermiş. Mustafa Kemal'in diktatörlüğünün içinden demokrasi, özgürlük ve hukuk çıkmıştır" diye konuştu. TÜRKSÜNÜZ BAŞKA NE OLACAKSINIZ
Andımızın kaldırılmasını eleştiren Mümtaz Soysal, Türk'üm kelimesinin ırkçılık olmadığını belirtip şunları söyledi: "Türk'üm diye başlıyor, ne diye başlasın? Kimliğinizi söylüyorsunuz, bizim başka kimliğimiz yok ki. Kimliğiniz bu, bunun olmamasını istemek gibi bir şey olabilir mi? Milletinin adını kullanmak aslında son derece demokratiktir."