ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, mahkemenin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle faaliyetini durdurduğu, belediyenin de mühürlediği Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne ait Yol Kenarı Denetim İstasyonu (kantar) kaldırıldı.
Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Zonguldak-İstanbul Karayolu kenarında, Göktepe Köyü Yalı mevkiinde kaldırılan Yol Kenarı Denetim İstasyonu alanında gazetecilere açıklama yaptı. Başkan Posbıyık, imar planına halk plajı olarak işlenen alandaki istasyonla ilgili Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nin lehlerine karar verdiğini ve kantar faaliyetinin durdurulduğunu hatırlattı. Belediye olarak istasyonu mühürlediklerinde bazı çevrelerden ikazlar aldıklarını belirten Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:
"O zaman, 'Devleti mühürleyemezsin. Başın belaya girer' diye çok büyük ikazlar aldık. Ama hukukun üstünlüğünde hata yapan devlet birimi de olsa mühür vurulabileceğine inandığım için ürkmeden, korkmadan encümen kararını aldık ve burayı mühürledim. Akabinde de mahkemeye başvurduk ve mahkeme lehimize karar verdi. Çünkü burası 14-15 bin metrekarelik bir alandır. Maliye hazinesine aittir ve belediye plajı olarak da imar planına işlenmiştir."
İstasyonun kaldırıldığı alana plaj ve aqua park yapılması için gerekli yerlere müracaat ettiklerini belirten Başkan Posbıyık, "Gerekli işlemler yapıldıktan sonra buraya aqua park yapmak istiyoruz. Özellikle gençlerimizin zamanlarını harcayabileceği, kışın bile kullanabileceği, bazı kapalı mekanların da olacağı bir yer olacak. İnşallah Milli Emlak'tan bize devredildikten sonra hemen yapım çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.