Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, ()-TÜRKİYE Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların sosyal haklarının iyileştirilerek mühür parasının kaldırılması gerektiğini söyledi.
30 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye turuna çıkan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal; Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. GGC Başkanı İbrahim Ay'ı ziyaretinin ardından GGC'nin Toplantı Salonun'nda Federasyon olarak yaptıkların çalışmalara değinen Özünal, "Ülke genelinde 300'ü aşkın şubesi olan 52 bin muhtarlarımızla bir arda olmak için Türkiye'yi dolaşıyoruz. Muhtarlarımızın en çağdaş şekilde hizmet vermesi için onlarla istişare yapıyoruz ve bizim Ankara'daki çalışmalarımız hakkında onları bilgilendiriyoruz. Adı var kendi yok muhtarlık devri artık bitti. Adı da olsun şanı da olsun, ama yasal olarak bilgisi birikimi de olsun muhtarlarımızın. Bunu da hep birlikte yaratacağız" diye konuştu.
'MÜHÜRLE İLGİLİ SORUNLAR YAŞANIYOR'
Muhtarların sosyal haklarının iyileştirilerek mühür parasının kalkması gerektiğine değinen Özünal şunları söyledi:
"Seçilmiş olan muhtarı seçen vatandaşımız bugün sandığa giderken seçiyor, iki gün sonra mühürle ilgili sorunlar yaşıyor. Bu hiç şık değil. Devletimiz, hükümetlerimiz yasal boyutlarda muhtarların sosyal haklarını bir an evvel vermeleri özlük haklarıyla ilgili de yasal haklarla donatılmasını istiyoruz. Artık bu iki türlü muhtarlığı ilgili siyasetçilerin tüzel kişiliği olan mahalle ve köy muhtarlarının da birlikte aynı olmasını istiyoruz. Birinin tüzel kişiliği var diğerinin yok, böyle bir şey olamaz. Etkiyle yetkiyle yasal olarak donatsınlar sonra da sorumluluğu versinler. Bir muhtarın bir ofisine elektrik alacağı vakit ticarethane olarak gözüküyor. Muhtar ticarethane olarak kullanıyor, yani elektriğini, internetini telefonunu. Ben sizler aracılığıyla ilgili siyasi iradeye sesleniyorum. Muhtar şanı şöhreti için değil, muhtar artık toplumu temsil ediyor."
Basın toplantısının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Özünal, daha sonra GGC'den ayrıldı.

FOTOĞRAFLI