Cavit AKGÜN/ MUĞLA, () - MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'nde, 50 yaşındaki muhtar Güngör Uzun'un 8 bin 700 lirasi telefonda kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldı.
Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'nin Zeytinköy Mahallesi Muhtarı 50 yaşındaki Güngör Uzun'u cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, banka hesaplarının terör örgütü üyeleri tarafından kullanıldığını, hakkında soruşturma açılacağını, olayın çözülebilmesi için vereceği hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan muhtar Uzun, arkasından telsiz sesleri gelen telefondaki kişinin verdiği hesaba 8 bin 700 lirayı havale etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan muhtar Uzun, 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi. Güngör Uzun'un yanına gelen Muğla Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü sivil ekipleri, banka görevlisinden havale edilen paranın bloke edilmesini istedi. Ancak, dolandırıcının 5 dakika önce parayı hesabından çektiği ortaya çıktı.
Muhtar Uzun'un, Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'nde verdiği ifadede, "Arayan kişi Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalıştığını söyledi. Çok kibar konuşuyordu. Telefonda polis telsizi konuşmalarını duyuyordum. Korkudan koşarak bankaya gidip, verdiği hesaba istediği parayı yatırdım" dediği öğrenildi.

CA (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)