ZONGULDAK'ta düzenlenen huzur toplantısında muhtarlar ve sürücüler, Kozlu Sahil Yolu'ndaki hız sınırının 50 kilometreden 70 kilometreye çıkarılmasını istedi. Bu yetkinin Karayolları'nda olduğunu belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Selim Karartı, muhtar Celil Demir'in, "Arttırmayın da idare edin müdürüm" demesi üzerine, "Ben 70 ile radar koysam oraya, hiç kimseyi takmamış olurum. Ondan sonra da nereye giderim bilmiyorum" dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü'nce belediye nikah salonunda yapılan toplantıda, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Selim Karartı'nın yanında Asayiş Şube Müdürü Savaş Topaloğlu, Çarşı Polis Merkezi Başkomiseri Zafer Kuyu, Soğuksu Polis Merkezi Amiri Levent Ceylan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Yıldız Pekince çalışmaları hakkında bilgi verirken, salonda bulunan muhtarlar ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı.
HIZ SINIRININ ARTIRILMASINI İSTEDİLER
Muhtarlar ve sürücüler, Kozlu Sahil Yolu'nda çok sayıda sürücüye hız sınırını aştıkları gerekçesiyle para cezası kesildiğini belirterek, 50 kilometre olan hız sınırının 70 kilometreye çıkarılmasını talep etti. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Selim Karartı, bu yetkinin Karayolları'nda olduğunu, hız sınırının artırılması için kendilerine yazı yazdıklarını, ancak yaya yoğunluğu nedeniyle bunun kabul edilmediğini söyledi. Karartı, "İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda bir çalışması var. Büyük şehirlerde hız sınırı ayarlaması Ulaştırma Koordinasyon Müdürlükleri'ne verildi. Küçük illerde de İl Trafik Komisyonları'na verilecek. Ancak o zaman biz bunu düzenleyebiliriz" dedi.
'İDARE EDİN MÜDÜRÜM'
Bunun üzerine Rat Mahallesi Muhtarı Celil Demir'in, "Siz arttırmayın da idare edin müdürüm" demesi salondakileri güldürdü. Selim Karartı ise "Biz, '70 ile radar uygulaması yapalım' dedik, onlar, 'sakın böyle bir şey yapmayın, soruşturma geçirirsiniz' dedi. Doğru. Bizim teklifimiz dahi suç, sizinki gibi. Karayolları trafik yönetmeliği burada hız sınırı 50 demiş. Ben şimdi 70 ile radar koysam oraya, hiç kimseyi takmamış olurum, yasayı yürütmeyi. Ondan sonra da nereye giderim bilmiyorum" diye cevap verdi.