AYDIN’ın Didim İlçesi’ne bağlı Balat Köyü'nde eşi ölen, biri engelli 4 çocuk annsi 38 yaşındaki A.S. ve boşandığı ilk eşinden olan kızı, 16 yaşındaki Ç.Ç., kendilerine sözlü cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü Balat Köyü Muhtarı 65 yaşındaki Veli Pir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen muhtar Pir, "Onlara yardımcı olmak istedim, yanlış anlamışlar. Seçim öncesi bana iftira atıyorlar" iddiasında bulundu.
Balat Köyü, Şehit Er Şerif Çalışkan Caddesi’nde babasından kalma tek katlı müstakil evde oturan A.S., geçen 20 Kasım gecesi Akköy Jandarma Komutanlığı’na giderek, muhtar Veli Pir’in evine izinsiz girip, kendilerine sözlü tacizde bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. A.S., kendisi gibi sözlü tacize uğradığını ileri sürdüğü kızı Ç.Ç. ile savcılığa da suç duyurusunda bulundu. A.S., savcılığa verdiği dilekçesinde şunları anlattı:
"İlk eşimden boşandım. İkinci eşim bir sene önce öldü. Yaşları 16, 12, 7 ve 4 olmak üzere biri engelli 4 çocuğumla, doğduğum köy olan Balat’ta yaşıyorum. Yaşadığım babadan kalma evimin tadilatı, maddi durumumu kötü olduğu için Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından yaptırıldı. Bu yardım ardından köy muhtarımız Veli Pir, 'Evin tadilatı benim sayemde yapıldı. Ben olmasam bu evde de köyde de barınamazsınız' dedi. Sürekli gece ve sabaha karşı evimin etrafında dolanıyor, penceremi tıklatıp, 'Beni içeri al, aldığın yardımların karşılığını ver. Ne yaparsan yap göz yumacağım' diyerek, sözlü tacizde bulunuyordu. Kendisine 'Dayı' ve 'Ağabey' diye hitap ettiğimizi, rahatsız etmeyi sürdürmesi halinde şikayet edeceğimizi söyledim. 'Köyün hem muhtarı, hem bekçisi, hem de jandarmasıyım. Kimse bana karışamaz. Bundan bir şey çıkmaz' diyerek, sözlü tacizlerini sürdürdü. Son olarak evime izinsiz girmesinden 3 ay önce de jandarmayı arayıp, şikayetçi olmuştum. Yine birkaç gün önce ben ameliyat olmak için Söke’ye gittiğimde, kızım uyurken, camı tıklatıp, sözlü tacizde bulunmuş. Son olarak, kapının kırık camından elini sokup, iznimiz olmadan eve girince jandarmayı aradım. Gelip, kendisini aldılar. Şikayetçiyim."
A.S., muhtar Veli Pir’in köyde sözü geçen bazı kişileri kendisine gönderip, bu konunun daha fazla büyümmemisini istediğini de öne sürerek, "Beni gördüğü her yerde, 'Bundan sonra yardımı zor görürsün' diyerek tehdit ediyor. Dulum, sahipsizim diye bana böyle davranmaya kimsenin hakkı yok. Devlet, bize sahip çıksın" dedi.
"PSİKOLOJİM BOZULDU"
Ç.Ç. de yaşadıkları nedeniyle pisikolojisinin bozulduğunu belirterek, annesiyle kendisine sözlü tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü muhtar Veli Pir'i bıçakla kovaladığını söyledi. Tecavüze uğrama korkusuyla yaşamaktan bıktığını belirten genç Ç.Ç., "Bize sahip çıkılsın, başka bir şey istemiyorum" dedi.
"SEÇİM ÖNCESİ İFTİRA ATIYORLAR"
Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen muhtar Veli Pir, muhabirine, şunları söyledi:
"A.S.’nin kızı, torunum yaşında. O kadar şerefsiz biri miyim? Onun yaşındaki çocuklarla ilgili böyle bir düşüncem asla olamaz. Köy meydanında kendimi asarım. Aksine kendilerini koruyorum. Geçenlerde A.S., hasta olmuştu. Gece doktora gitmek için beni aradı. Otomobilim olmadığını belirtip, akrabası olup, olmadığını sordum. Yakında bir akrabası olmadığını belirtti. Daha sonra doktora gitmiş kendisi. Ardından kızı gelip, '5 liram var, annemin ilaçları 12 lira tutuyor' dedi. bunun üzerine kendisine 7 lira verdim. 'Kızım anneniz hasta, bununla idare edin' dedim, yanlış anlamış. Komşuları da evlerine zamansız yabancı kişilerin girip- çıktığını söyledi. Bu nedenle zaman zaman evinin etrafında dolaşıyordum. Ancak, daha sonra, 'Laf söz olur' diye vazgeçtim. Seçimler öncesinde beni yıpratmak için böyle iftiralar atıyorlar."