Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), () - GAZİANTEPLİ hayırsever 66 yaşındaki Ali Rıza Alpaslan'ın, televizyondan izlediği 'Namazlarını muhtarlık binasında kılıyorlar' başlıklı haberden etkilenip Kütahya’nın Simav İlçesi’ne bağlı 500 nüfuslu Gölköy’e merhum babası Şıh Mehmet Alpaslan adına yaptırdığı 250 kişilik 3 katlı cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Noterlikten emekli olduktan sonra İstanbul Florya’ya yerleşen 3 çocuk babası Ali Rıza Alpaslan, 5 Aralık 2012 tarihinde Kanal-D televizyonunun sabah haberlerinde izlediği 'Namazlarını muhtarlık binasında kılıyorlar' başlıklı haberi izledikten sonra cami yaptırmaya karar verdi. Daha sonra Gölköy Muhtarı İsmail Vurmaz’la temasa geçen Alpaslan, gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra caminin yapımını başlattı.
Simav’a 12 kilometre uzaklıktaki GölKöy’de, Alpaslan’ın 415 bin lira harcayarak yaptırdığı Şıh Mehmet Alpaslan Camii, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un da katıldığı törenle ibadete açıldı.
Hayırsever Ali Rıza Alpaslan, daha önce de Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde kendi adına 17 derslikli Anadolu lisesi ve Gürcistan’ın Batum Kenti’nde 100 kişilik kız Kuran kursu yaptırdığını söyledi.

MY(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)