SAMSUN’da Hançerli Mahallesi Muhtarı 56 yaşındaki Asuman Koç'a, 6 ay önce göğüs kanseri teşhisi konuldu. Kemoterapi tedavisi gören 3 çocuk, 2 torun sahibi Koç, bir yandan da 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için yeniden aday olup seçim çalışmasını başlattı.
Samsun'un İlkadım İlçesi’nde yaşayan Asuman Koç ev hanımıyken, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Hançerli Mahallesi’nde muhtar adayı oldu ve seçimi kazandı. Kent merkezindeki 6 kadın muhtardan birisi olan Koç’a geçen temmuz ayında göğüs kanseri teşhisi konuldu. Hemen ameliyat edilen kadın muhtarın tek memesi alındı. Ardından da kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Tedavisi süren Asuman Koç, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için mahallesinden tekrar muhtar adayı oldu. Bir yandan kanseri yenmek için mücadele ederken bir yandan da seçim çalışmalarını başlattı.
18 yıl önce de kendisine göğüs kanseri teşhisi konulduğunu ve bir memesinin ameliyatla alındığını belirten Koç, "6 ay önce diğer göğsümde de kitle tespit edildi. Meme kanseri teşhisi konuldu ve ameliyatla bu göğsüm de alındı. Tedavi süreci devam ediyor. Kemoterapinin ardından ışın tedavisi başlayacak. Tabii bu süreçte zaman zaman çok zor anlar yaşadım. Üzüldüm ama mücadeleyi hiç bırakmadım. Hayata tutundum. Yaşamayı seviyorum" dedi.
Tedavi devam ederken yerel seçim sürecinin de başladığını dile getiren Koç, "Bir yandan da seçim için çalışmalarıma başladım. Hakaretli ve çok yoğun bir seçim dönemi olacak. Mahallemizdeki vatandaşlardan ve ailemden de büyük destek görüyorum. Kendimi daha güçlü hissediyorum. Bu seçimlerde kadın muhtar sayının daha da artmasını istiyorum" diye konuştu.