SİVAS Belediyesi tarafından yapılan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ile çevre düzenlemesi yapılan aynı adlı bulvar, törenle hizmete açıldı.
Sivas'ta Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verildiği eğlence parkı ve bulvar düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ürgüp, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
'YSK YANLIŞTAN DÖNMELİ'
Törende konuşan BBP Genel Başkanı Destici ise Ak Parti hükümetini ve Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) eleştirdi. YSK'nın, yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevlerinden istifa etmesine gerek olmadığı yönünde karar almasına tepki gösteren Destici, "Sivas'ta ya da herhangi bir ilçesinde ziraat odası başkanı, ticaret odası başkanı, il genel meclisi üyesi, memuru, amiri aday olmak isterse istifa edecek. Ama bakan aday olmak isterse istifa etmeyecek. Biz bu çarpık anlayışın değiştirilmesini istiyoruz. Yetmedi mi devletin imkanlarını bugüne kadar sömürdüğünüz, yediğiniz içtiğiniz, yetmedi mi? Bir de adaylıkta bunları kullanmayı istiyorsunuz. Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Eğer bir bakan aday olur da istifa etmezse, benim il başkanım il genel meclisi üyeliğine aday olmak için istifa eder de senin bakanın istifa etmezse biz hakkımızı helal etmeyiz, haram ederiz. Bu adaletsizlik değil de nedir? Yüksek Seçim Kurulu'nu da kınıyorum. Siz nasıl Yüksek Seçim Kurulu'sunuz? Daha önce PKK'lıları aday ettiniz. Mehmetçiğe kurşun sıkanları aday ettiniz. Şimdi de devletin malını deniz gibi görüp onu bütün seçim sahasında kullanmak isteyenlerin önünü açıyorsunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz, millet bunu kabul etmiyor. Onun için Yüksek Seçim Kurulu'nun bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerekiyor" dedi.
Konuşmaların ardından sahnede kurdele kesilerek açılış töreni gerçekleştirildi. Daha sonra ünlü rock grubu 'Kolpa' konser verdi.
Mimar Sinan Mahallesi içinde açılan parkta, kaykay pisti, tırmanma duvarı, yürüyüş pisti ve sosyal tesisler bulunuyor.