VAN'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü Çalık Mezrası'nda, geçen 1 Şubat gecesi yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamayarak ölen 1.5 yaşındaki Muharrem Taş ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklama aileyi mutlu etti. Amca Abdurrahman Taş, "Verilen ceza bizim için önemli. Ama olayın tek bir kurum üzerine ya da 2 kişi üzerine yüklenerek iki sağlık görevlisinin günah keçisi seçilmesi doğru değil" diye konuştu.
Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çalık Mezrası'nda 1.5 yaşındaki Muharrem Taş, yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamadan öldü. Muharrem Taş'ın cenazesi ailesi ve yakınları tarafından çuvalla Yalınca Köyü'ne ardından da araçla Van'a getirildi. Taş ailesinin cenazeyi götürürken karşılaştığı zorlukları cep telefonu ile kaydederek, aracılığı ile bunu kamuoyuna yansıtması büyük yankı buldu. Taş ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları kurumlar hakkında şikayetçi olunca soruşturma başlatıldı.
Sağlık Bakanlığı soruşturmanın tamamlanması ardından, "Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir Acil Tıp Teknisyeni ile 112 hekiminin görev kusuru bulunduğu anlaşıldığından, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca konuyla ilgili olarak Jandarma Karakolu ile İl Özel İdare Şantiye görevlileri hakkında gerekli incelemenin yapılması için raporun bir örneği Van Valiliğine gönderilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur" diye açıklama yaptı.
Yeğenini kaybeden amca Abdurrahman Taş, verilen cezanın kendileri içn önemli olduğunu fakat olayın tek bir kurum yüklenmesinin, yanlış olduğunu söyledi. Taş, "Verilen ceza bizim için önemli. Ama olayın tek bir kurum üzerine, yada 2 kişi üzerine yüklenerek iki sağlık görevlisinin günah keçisi seçilmesi doğru değil. Burada kurumların ihmali var. Konunun takibi açısından bu çok iyi bir gelişme. Biz de konunun takipçisi olacağız. Bu çocuğun hakkının kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.