TARİHİ boyunca ilk kez yerel seçimlere 'Büyükşehir' unvanı ile girecek olan Muğla’da il genelinde 643 bin 261 seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak 13 Belediye Başkanı’nı seçmek için sandık başında gitti.
Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından yeni kurulan Menteşe İlçesi’nde cep telefonlarının bir gün önce yaz saati uygulamasına geçmesi nedeniyle aldanan bazı vatandaşlar, oy kullanma işlemi başlamadan sandık başına gitti. Oy kullanacakları okula giden seçmenler, sandık görevlilerinin henüz hazırlıklarını tamamlamadığını gördü. İleri saat uygulamasına yarın geçileceğini öğrenen vatandaşlar şaşırdı ve sınıf önünde hazırlıkların tamamlanmasının ardından oylarını kullandı.
Öte yandan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, eşi Gülsüm Gürün ile birlikte Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, 7 yaşındaki torunu Batuhan Kasap ile birlikte Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ise Ortaca İlçesi’nde oyunu kullandı. CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş, İMKB İlköğretim Okulu’nda, AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Yerkesik Beldesi’nin Yenice Köyü İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Engelli ve yaşlı vatandaşlar, aileleri ile Sandık Kurulu görevlilerin yardımıyla oylarını kullanırken, bazı vatandaşların ise sandık başına tuttukları takımların formasını giyerek gelmeleri dikkat çekti.
'İNŞALLAH 31 MART’TA YENİ BİR TÜRKİYE’YE ADIM ATARIZ'
Ülkede yaşanan gelişmelerin ardından herkesin gerildiğini belirten CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, "Çok seviyeli ve olumlu bir seçim çalışması yaptık. Bunun için diğer aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yakışır bir şekilde kendi projelerimizi anlattık. Asla olumsuz bir şey konuşulmadı. Benim tespit ettiğim kadarıyla bu seçime katılım yüksek olacak. Sevginin, huzurun ve güvenin olduğu bir Türkiye ortamına tekrar döneriz diye düşünüyorum. Vatandaşlarımız çok gerildi. Bu gerginlik hiç kimseye fayda getirmez. Toplumu bu kadar gererseniz küçücük bir hadise, olumsuzluğa sebep olabilir. Demokrasi kuralları içerisinde yapmamız gerekeni yapacağız ve farklı bir düşüncelerimiz varsa onu sandıkta göstereceğiz. Muğla için hiçbir endişem yok. İnşallah Türkiye’de hiçbir hadise yaşamayız ve 31 Mart’ta yeni bir Türkiye’ye adım atarız" dedi.

CA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)