Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla), () - ALMANYA’nın Başkenti Berlin’de 5-9 Mart günlerinde düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı 2014’te, başvurulduğu halde Muğla adına stant açılmaması, Marmaris’e İzmir, Bodrum’daki bir tekne firmasına da Adana standında yer verilmesi tepkilere yol açtı.
Marmaris Turizm Birliği, Fethiye Otelciler Birliği ve Bodrum Otelciler Birliği adına ortak açıklama yapan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, fuarda temsil edilmemekten dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Fuarda İstanbul, Adana, Kapadokya, İzmir ve Antalya adına stant açıldığını belirten GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu şunları söyledi:
"Türkiye Otelciler Federasyonu olarak, fuar açılmadan 8 ay önce Berlin’ndeki Turizm Ataşeliği’ne bir yazıyla katılmak istediğimizi belirttik. ITB Berlin Turizm Fuarı ortalama 120 bin profesyonel ziyaretçinin yanı sıra 180 ülkeden 11 bin turizm şirketinin katıldığı en büyük fuarlardan biri. Fuara gittiğimizde hayretler içinde kaldık. Türkiye’yi İstanbul, Adana, Kapadokya, İzmir ve Antalya olarak 5 bölgeye ayırmışlar. Marmaris’e İzmir, Bodrum’daki bir tekne firmasına da Adana standında yer vermişler. Muğla, Türkiye turizminde çok fazla turist girdisi alan şehir. Dünyanın en büyük fuarında stant ayrılması ve tanıtımda olmamız gerekiyordu. Fuarı organizasyonunun bu tutumuna bir anlam veremedik."

MS(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)