Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Atatürk Mahallesi'nde yalnız yaşayan 35 yaşındaki Mehmet Kaplan'ın evinden 2 kamyon çöp çıktı. Çevre sakinlerinin rahatsız olması üzerine Kaplan, sağlık kuruluşuna sevk edildi.
Ortaca'da Atatürk Mahallesi 346 Sokak'taki iki katlı evden çevreye kötü koku yayılması üzerine, mahalle sakinleri belediyeye şikayette bulundu. Yapılan incelemede kokunun Murat İmal'a ait BİNANIN birinci katında kirada oturan Mehmet Kaplan'ın evinden geldiği saptandı. Görevliler içeri girdiğinde, yalnız yaşayan Kaplan'ın evinin her yerinin çöplerle dolu olduğunu gördü. Beş yıl önce anne ve babasını kaybeden, Ortaca Toplum Sağlığı Merkezi'nde memur olarak çalışırken şizofreni hastası olduğu için işten ayrılan Kaplan'ın, ilaçlarını aksattığı için sağlık durumunun bozulduğunun sanıldığı belirtildi.
Mehmet Kaplan'ın rahatsızlığı yüzünden son 5 aydır evden çok az dışarı çıktığını belirten mahalle sakinleri, onu sokakta çırılçıplak dolaşırken görünce durumu polise bildirdi. Sağlık görevlileri ile birlikte olay yerine gelen ekipler Kaplan'ı ambulansa koyarak sakinleştirici iğne yaptı. Ambulans ile Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Kaplan, yapılan işlemler sonrasında doktor ve polis gözetiminde ambulans ile Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.
EV SAHİBİ: ALLAH YARDIMCISI OLSUN
Evinin temizlenmesi için çalışma başlatan ev sahibi Murat İmal kendisinin Almanya'da yaşadığını belirterek şunları söyledi:
"Tatil için geldim. Mahalleli şikayette bulundu. Ben de evden çıkmasını istedim, üstüme saldırdı. İki gündür sokakta çırılçıplak dolaşıyordu. Durumu polislere bildirdik, eve girildiğinde gözlerimize inanamadık. Her yer pislik içindeydi. Kokudan içeride duramadık, bu adam burada nasıl yaşamış anlamış değilim. 2 kamyon dolusu çöp çıkarıldı. Evi temizletip ilaçlatacağım. Normalde bakımlı olduğunu bildiğim kiracım ilaçlarını kullanmayınca bu hali almış. Allah yardımcısı olsun."
FOTOĞRAFLI